VANT: Christiane Eidsten Dahl vant Drammen Rotarys stipend på 50.000 kroner.

Nå blir det fiolin

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2016.

Det var Christiane Eidsten Dahl (28) fra Åskollen i Drammen som vant det gjeve stipendet fra Drammen Rotary på hele 50.000 kroner. Fredag kan du høre henne spille i Bragernes kirke.

Christiane Eidsten Dahl er barokkmusiker, og har lenge ønsket seg en fiolin. Men ikke hvilken som helst fiolin – i søknaden sin skriver hun at hun ønsker seg en kopi av en Bergonzi-modell fra 1727 laget av instrumentmakeren Michael Sturzenhofecker. Den koster 190.000 kroner, og med 50.000 kroner fra Drammen Rotary er hun et stort skritt nærmere målet.

–Jeg har allerede kjøpt fiolinen! Jeg tok opp lån for å gjøre det, så dette kom som en veldig god nyhet, sier Christiane på telefon fra flyplassen i London, hvor hun nettopp har landet etter en snarvisitt i Oslo. Her har hun spilt i operaen med det norske barokkorkesteret.

Christiane Eidsten Dahl er bosatt i London på sjette året nå. Hun ble ferdig med sin master i 2011, og hun opplever at London er en fin base for henne når det gjelder arbeid. 

Fiolinen

–Det er gode fioliner å få kjøpt i nær sagt hvilken som helst prisklasse. Du kan få en god fiolin til 100.000 kroner, eller en til 500.000 kroner. Jeg ønsket å kjøpe en nybygd fiolin, og jeg prøvde mange før jeg falt for denne. Jeg synes den hadde den vakreste klangen av alle jeg prøvde, og den er i tillegg lett å spille på, sier Christiane.

Juryen hadde en vanskelig oppgave med åtte velkvalifiserte søkere, og siden fem av søkerne var innen musikk, hadde de to faglige medlemmer av juryen, nemlig Bendik Hofseth og Veslemøy Solberg. De øvrige medlemmene av juryen var Mona Levin, Bjørn Simensen, Stein Olav Henrichsen, William Nygaard og Kjetil Bang-Hansen. 

Drammen Rotarys stipend på 50.000 kroner skal deles ut fire ganger til med ett år i mellom.

Bragernes kirke

Fredag kommer Christiane Eidsten Dahl til Norge igjen, og da til hjembyen Drammen. Hun skal spille på en konsert i Bragernes kirke med orkester og kor.

Allerede 19. februar er det en ny, stor konsert i Manchester i The Bridgewater Hall, som kan ta opptil 1.000 publikummere. Da er det Vivaldis Four Seasons som skal spilles.

JURYEN: Bak fra venstre: Bjørn Simensen (ex operasjef og redaktør i Dagbladet), Stein Olav Henrichsen (direktør på Munchmuseet), William Nygaard (ex forlagssjef Aschehoug), Bendik Hofseth (plateprodusent, komponist og internasjonalt anerkjent jazzmusiker) og Kjetil Bang-Hansen (ex teatersjef ved mange av landets teatre som Nationaltheatret, Oslo Nye, Den Nationale Scene mm). Foran fra venstre: Mona Levin (juryleder, forfatter og ex kulturredaktør i Aftenposten) samt Veslemøy Solberg (musiker / Drammens Rotarys juryrepresentant).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *