Tirsdag 2. april er den uoffisielle datoen for Gjør-det-selv-dagen, og IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør har satt sammen en liste med seks aktiviteter du kan prøve å gjøre selv. Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Nå kommer Gjør-det-selv-dagen: tips til aktiviteter

Visste du at det finnes en DIY-dag? Eller Gjør-det-selv-dagen, som det heter på norsk. Tirsdag 2. april er den uoffisielle datoen, og IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør har satt sammen en liste med seks aktiviteter du kan prøve å gjøre selv.

DIY, eller Gjør-det-selv-fenomenet, har fått stadig større oppmerksomhet og popularitet de siste årene, mye takket være videoer fra sosiale plattformer som TikTok, Youtube og Instagram. Fra hjemmeoppussing til kreative prosjekter, denne trenden har inspirert en ny bølge av selvstendighet og kreativitet i det norske folk.

IFI har satt sammen en liste med aktiviteter vi tror alle kan få til, bare se her:

Nytt bord på 1-2-3!

De fleste av oss har et møbel i en farge som vi ikke lenger er helt fornøyde med. Istedenfor å kaste det, eller bytte det ut, så kan du male det! I denne artikkelen viser vi hvordan du maler et hvitt bord fra Ikea, og gir det en ny farge.

https://www.ifi.no/male-ikea-mobel-sann-gjor-du-det

Lag en dessertskål av knust stettglass

Hvem har vel ikke opplevd å slå stetten av vinglasset? Eller å knuse underskålen til favorittkoppen? Ikke kast dem. Nå kan begge deler få nye liv!

https://www.ifi.no/lag-en-dessertskal-av-knust-stettglass

Puss opp en gammel kommode

Å fornye et møbel trenger ikke å tømme lommeboken. Enten det er et møbel du allerede har, eller noe du har fått til en billig penge, finnes det mange måter å friske det opp uten å påkoste møbelet så mye at du like gjerne kunne kjøpt et nytt et.

https://www.ifi.no/pusse-opp-mobel-pa-budsjett-klart-du-kan

Frisk opp blomsterpottene

Nå som våren er rett rundt hjørnet er det nok mange som planlegger å sette i gang med hagearbeidet. Har du noen gamle blomsterpotter du vurderer å bytte ut? Hva med å spraye dem og gi dem et friskt nytt utseende?

https://www.ifi.no/frisk-opp-blomsterpottene-for-sommeren

Gi nytt liv til gamle møbler

Linoljemaling og interiøroljer er produkter vi har brukt i Norge i flere hundre år. Har du et eldre tremøbel er sjansen stor for at det trenger å pusses opp. Tradisjonsrike og historiske produkter kan være midt i blinken når du skal ta gamle møbler inn i et moderne hjem.

https://www.ifi.no/tradisjonshandverk-gir-nytt-liv-til-gamle-mobler

Mal en dør

Visste du at det er populært med dører i kule farger? Enten du vil ha en kontrastfarge til veggfargen, eller går for en mer monokrom palett, kan en malt dør utgjøre en stor forskjell i rommet.

https://www.ifi.no/sann-maler-du-en-dor-steg-for-steg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *