MEDALJENE: Det er få mennesker i verden som kan vise frem en slik medaljesamling. 32 medaljer fra New York Maraton har Runar Brandt Gundersen.

New York maraton for 33. gang

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i januar 2010.

Konnerud-mannen Runar Brandt Gundersen (57)er uten tvil den nordmannen som har løpt New York maraton flest ganger. Og det på rad. Det er kun tre i hele verden som har løpt flere ganger, og alle de tre bor i New York.

– Det er nok litt spesielt, ja, sier Runar Brandt Gundersen. – Nå har jeg løpt 32 ganger, og satser på den 33. gangen til høsten, om akillesen holder.

Grete Waitz

Året var 1978 første gangen. Temmelig usikker og ny i gamet traff han Grete Waitz i New York. De hadde møttes før i forbindelse med friidrett. 

– Jeg ga henne noen råd før start. Det var ikke meningen at hun skulle løpe hele maraton. Da jeg kom inn i målområde, så jeg henne sitte på en gressplen sammen med mannen sin. Jeg spurte om hvordan det hadde gått, og hun var omtrent i sjokktilstand. For hun hadde gjennomført, vunnet – og satt ny verdensrekord!

Siden fikk Runar en signert plakat av henne, hvor det står ”Takk for gode tips i 1978 i New York”. Denne plakaten henger på en vegg hjemme på Konnerud. På en annen vegg henger 32 medaljer, og i yttergangen henger samtlige startnumre.

MARATONMANNEN: Runar Brandt Gundersen fra Konnerud har løpt New York Maraton 32 ganger. Her fra fjorårets deltakelse.

Etterlyste rekorder

– For noen år siden etterlyste de folk som hadde løpt flest ganger på rad. Da kom det frem at jeg er den eneste i verden utenom New York som har løpt 32 ganger, sier Runar Brandt Gundersen. – Det er tre som har løpt en gang mer enn meg. 

Runar trener jevnt hele året, løping om sommeren, og ski om vinteren.

– Nå er jeg ikke noe særlig form, sier han. – Har operert akillesen for syvende gang, og jeg er spent på om det holder til høsten.

Tips

  1. november 2010 håper han å løpe sitt 33. maraton. 

– I og med at jeg er i den eksklusive klubben med de som har løpt flest ganger, er jeg garantert å få løpe. Dessverre er det ikke alle som melder seg på som får plass. Og frem til nylig har det kun vært mulig å melde seg på via reisebyråer som vet å ta godt betalt for denne tjenesten. Nå kan man melde seg på selv, uten mellommenn. Har du ikke fått tildelt plass tre ganger, er du garantert den fjerde, sier Runar. – Så det er mitt tips: Ikke gi opp, du får plass etter noen runder.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *