Norconsult skal prosjektere ny bindemiddelproduksjonen for Jotun i Sandefjord.

Norconsult skal prosjektere for Jotun i Sandefjord

Nylig signerte Norconsult kontrakt for prosjektering av ny bindemiddelproduksjonen for Jotun på Gimle i Sandefjord. Oppdraget omfatter generell oppgradering og samlokalisering av produksjonsanlegget.

Den innledende fasen av prosjektering av ny bindemiddelsproduksjon for Jotun på Gimle i Sandefjord skal ferdigstilles sommeren 2024. Oppdraget er et tverrfaglig prosjekt der Norconsult i den innledende fasen skal jobbe med forprosjektering og noe detaljprosjektering.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med Norconsult i dette viktige prosjektet for Jotun, sier Sture Solum Andersen, prosjektleder i Jotun.

Ledende på prosessindustri

Jotun er et globalt industrikonsern som ble etablert i Sandefjord i 1926, og Jotuns produkter er tilgjengelig i over 100 land.

– Vi er glade for å få dette oppdraget, og det befester vår posisjon som et ledende rådgiverselskap innen prosessindustri, sier Henning Vellene, direktør Teknikk og Industri i Norconsult.

Norconsult har tidligere vært involvert i flere prosjekter for Jotun, blant annet prosjektering av det nye hovedkvarteret og forskningssenteret som ligger rett ved siden av bindemiddelfabrikken.

Dersom prosjektet videreføres etter sommeren 2024, har Norconsult opsjon på detaljprosjektering og byggeledelse i oppdraget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *