- Veiboka gir deg hele Norge, ferdig googlet, sier Per Roger Lauritzen, redaktør for NAF Veibok. Foto: NAF

Norges mest leste bok i ny utgave

Elsket av bilturistene og den ultimate guiden til bilferie i Norge. Nå kommer NAF veibok i ny utgave. – Her finner du hele Norge, ferdig Googlet, sier Per Roger Lauritzen, redaktør av veiboka.

NAF veibok kommer i forbindelse med organisasjonens 100-års jubileum, i ny utgave i år. Veiboka er en av Norges største bokutgivelser gjennom tidene.

– Vi opplever like stor etterspørsel etter veiboka nå som tidligere. Mange setter pris på en bok de kan ha i bilen, som fungerer uansett mobildekning og der innholdet er «ferdig googlet» og kvalitetssikret, sier Lauritzen. – I tillegg til veikartene finner du turforslag og høydepunkter fra hele landet, så det er enkelt å oppdage mer av landet vårt, sier han.

NAF veibok er lagt opp slik at man enkelt kan følge de viktigste veiene gjennom alle landets kommuner. Boka inneholder turforslag og guide til severdigheter også utenfor hovedveiene, samt veikart over Norge, Sverige og Danmark.

10 millioner bøker siden 1928

Dette er den 32. utgaven av veiboka. Første utgave kom i 1928. Totalt har NAF gitt ut mer enn 10 millioner bøker, og veiboka er for mange fast inventar i bilen.

– Vi sender ut et opplag på 450 000 bøker, og det er trygt å si at veiboka nok er en av Norges mest leste bøker gjennom tidene, sier Per Roger Lauritzen. Han har vært redaktør for de siste åtte utgivelsene.

– Mye har endret seg i samfunnet, men folk har behov for oversikt, innsikt og hjelp på veien. Bilferie lar deg oppleve landet på en annen måte, med rom for avstikkere, omveier og snarveier til de gode opplevelsene. Der er veiboka fortsatt et viktig bidrag, sier han.

Fornyer med podcast

Nytt av året er at veiboka får følge av en podcastserie som gir deg turtips for alle fylkene, med høydepunkter og fakta.

– I år kan vi også tilby noe nytt, en serie med podcaster som følge til veiboka. Her får du høydepunktene fra hvert enkelt fylke og tips til severdigheter slik at du kan få mest mulig ut av bilferien, sier Lauritzen.

Fakta om Veiboka 2024

  • Årets utgave har for første gang med veikart over Danmark og Sverige, i tillegg til Norge.
  • Boka er lagt opp slik at det er lett å følge veiene gjennom alle norske kommuner, og de viktigste veiene er presentert i rekkefølge.
  • Veiboka dekker de viktigste attraksjonene og severdighetene i alle de 357 kommunene og 15 fylkene.
  • Den første veiboka kom ut bare fire år etter at NAF ble stiftet i 1924. Allerede i 1928 meldte behovet seg for en guide til de veifarende. Siden har NAF veibok vært fast følgesvenn for bilturister i Norge gjennom alle år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *