Alle dommere i norsk idrett oppfordres til å ta Dommerattesten før sommerferien. Foto: Norges idrettsforbund / Ferdi Film

Norsk idrett innfører Dommerattest

Norsk idrett lanserer i dag Dommerattest for å gi flere muligheten til å lykkes som dommer. – Det skal ikke være tilfeldigheter som avgjør hvilke opplevelser barn og unge sitter igjen med etter deltakelse i norsk idrett, sier Stig Magnus Fønhus Grundesen, prosjektleder for Dommerattesten i Norges idrettsforbund.

I dag lanserer Norges idrettsforbund Dommerattesten sammen med mange andre særforbund.
– Dommerattesten skal gi dommere et godt utgangspunkt for å lykkes som dommer, slik at utøverne møter et helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av dommer, idrettslag og idrett, sier Grundesen.

Dommerattesten følger dermed i samme spor som Trenerattesten som har vært en stor suksess. Det har vært nesten 70 000 gjennomføringer av Trenerattesten. Målet er at også Dommerattesten skal bli en suksess.

– Vi har ikke noen tall på hvor mange dommere som finnes i Norge, men vi vet det er mange. Målet er at dette skal bli en snakkis i dommermiljøene og at så mange som mulig tar denne attesten som også blir synlig i personens idretts-CV på plattformen minidrett.no, sier Grundesen.

Dommrerattesten er heldigital og tar inntil 20 minutter å gjennomføre. Den inneholder flere temaer knyttet opp mot hvordan du som dommer skal skape trygge rammer i den unike barneidretten, hva slags forventninger som stilles til deg som dommer gjennom ulike refleksjonsøvelser, hva god kommunikasjon og ledelse er og ikke minst fair play.

– Som dommer skal du sørge for at konkurransen gjennomføres i henhold til regelverket, men du har også et ansvar for at idrettens verdier følges opp slik at barna får en positiv opplevelse. En god dommer i barneidretten bør fungere som en veileder. Her vil dine egenskaper som en relasjonsbygger spille en avgjørende rolle, sier Grundesen, som håper mange dommere kaster seg over den nye og enkle dommerattesten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *