Norsk Tippings administrerende direktør, Thor Gjermund Eriksen, kan se tilbake på et godt år for selskapet.

Norsk Tippings årsoppgjør: Positivt på alle områder

Norsk Tippings årsoppgjør for 2022 viser positiv utvikling på alle sentrale områder. Det viktigste er at spillatferden beveger seg i sunn retning i hele kundemassen.

Ansvarlighetsindikatoren vår viser positiv utvikling i 2022. Spillemønsteret til kundene er påvirket i riktig retning, som følge av en rekke tiltak vi har satt inn. Det er vi svært fornøyde med, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Thor Gjermund Eriksen.

Flere kunder

Norsk Tippings årsregnskap og årsberetning ble godkjent i generalforsamling i Kulturdepartementet tirsdag 18.mars. Resultatene viser en økning både i overskudd og kundetall. I 2022 leverte 2.136.000 nordmenn ett eller flere spill hos Norsk Tipping. Det er 44.000 flere enn i 2021.

– Når over 2,1 millioner velger å spille hos Norsk Tipping, viser det at vi lykkes i oppdraget med å få nordmenn til å velge det regulerte, ansvarlige tilbudet. Det er ingen selvfølge når vi vet hvor stort det ulovlige tilbudet på internett er, sier Eriksen.

Mer til frivilligheten

Samtidig har overskuddet til gode formål økt til 6,582 milliarder kroner. Det er 300 millioner kroner mer enn i 2021. Det skjer samtidig som selskapet har innført en rekke, omsetningsdempende ansvarlighetstiltak.

– Den viktigste jobben vår vil alltid være å holde nivået på problemspill i befolkningen nede gjennom et ansvarlig spilltilbud. Når det er på plass, får fellesskapet glede av et bærekraftig overskudd. Den norske spillmodellen bidrar til å finansiere aktiviteter vi alle er glade i: idrett, kultur og frivillig arbeid, sier Eriksen.

Slik fordeles spillemidlene

Det er staten ved Kulturdepartementet som fastsetter overskuddet til frivilligheten. Fordelingsnøkkelen er vedtatt av Stortinget. I år blir spillemidlene fordelt slik:

·        Idrett: 3.435 millioner kroner

·        Kultur: 966 millioner kroner

·        Humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner: 966 millioner kroner

·        Helseformål via Stiftelsen Dam: 367 millioner kroner

·        Grasrotandelen: 770 millioner kroner

·        Bingobransjens overskuddsformål: 45 millioner kroner

·        Tiltak mot spilleproblemer: 33 millioner kroner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *