SATSER PÅ TEKNOLOGI: Ramnath Falch Ambathy (45) tiltrer i dag som ny direktør i Mantena Technology. Selskapets ambisjon er å bli Nordens ledende kompetansehus på jernbanekjøretøy, og satsing på teknologi- og rådgivende tjenester står sentralt. Foto: Metier.

Ny direktør i Mantena Technology

Ramnath Falch Ambathy (45) starter i dag som direktør i Mantena Technology. Selskapets ambisjon er å bli Nordens ledende kompetansehus på jernbanekjøretøy – hvor satsing på teknologi- og rådgivende tjenester er viktig.

Ambathy kommer fra stillingen som administrerende direktør i Envac Norge, et selskap som jobber med trykkluftbaserte renovasjonssystemer. Nå er han klar for å gå løs på oppgaven som direktør i Mantena Technology.

– Togtransport er helt nødvendig for å få en bærekraftig fremtid, og Mantena er et spennende selskap med ambisjoner og mot til nytenkning. Jeg ser frem til å bli en del av et høyt kompetent fagmiljø og jobbe i fellesskap med teamet, kunder og leverandører for å sikre Mantena som en innovativ og effektiv aktør i verdikjeden i Norge og Sverige, sier Ramnath Falch Ambathy.

Digitalt lederskap

– Vi er stolte og glade for at Ramnath har valgt å komme til oss i Mantena. Han er en erfaren leder med verdifull erfaring fra blant annet infrastruktur- og energiområdet med spennende perspektiver for hvordan vi fremover kan videreutvikle teknologisatsingen og nye forretningsområder for selskapet, sier administrerende direktør John Arne Ulvan.

Ambathy er utdannet sivilingeniør med en master of science (MSc) innen energi- og miljø fra NTNU i Trondheim. De siste årene har Mantenas nye teknologileder vært nysgjerrig på digitalt lederskap.

– Digitaliseringen åpner muligheter for at vi skal lykkes med bærekraft, effektivisering og kundefokuserte leveranser. Det er sentralt for Mantena, men også for all virksomhetsutvikling og et viktig samfunnsbidrag, mener Ambathy.

3D-SKANNING: Ingeniører i Mantena 3D-skanner togvogner og får et helhetlig bilde av togmateriellet før utbedringer finner sted.

Han har vært engasjert i infrastrukturprosjekter på energi- og veifeltet i Norge og i utlandet. I tillegg har han jobbet som entreprenør, byggherre og rådgiver. Nå kommer han fra rollen som administrerende direktør i Envac – et selskap som leverer pneumatiske avfallsløsninger (et system som består av inntak, transportrør og en mottaksstasjon). Ramnath er brennende opptatt av bærekraft og sirkulærøkonomi.

Digitaliseringen er ressursbesparende på en rekke områder, mener han.

­– Dette er en viktig del av Mantenas teknologisatsing fremover. Vi jobber smartere og kan utvikle en enda smartere produksjon gjennom et prediktivt vedlikehold der blant annet jernbanekjøretøyer vedlikeholdes på et mer riktig tidspunkt, sier han engasjert.

Internasjonal bakgrunn og erfaring

Ramnath er finnmarking, født på Sri Lanka og har vokst opp i Kirkenes. Han har omfattende erfaring innen ledelse og gjennomføring av store og komplekse prosjekter innen infrastruktur, energi, olje og gass både i Norge og internasjonalt.

– Jeg har en relevant bakgrunn som kommer godt med når vi skal videreutvikle Mantenas ambisjoner for markedsutvikling i arbeidet med jernbanekjøretøy og rådgivende tjenester, både her hjemme og i nye markeder. Det blir stas å bli en del av Mantena-laget og bli kjent med alle de dyktige menneskene. Jeg ser veldig frem til å komme i gang og sette fart på strategiarbeidet fremover, avslutter Ramnath.

Ramnaths erfaring omfatter analysearbeid, tilbudsgivning, anskaffelser og prosessforbedringer. De siste årene har arbeidet vært fokusert mot digitalisering og endringsledelse, og Ramnath har iverksatt og ledet vellykkede organisasjonsutviklingsprosesser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *