RASKE MENN: Superkjappe tannleger gir deg ny krone på timen! Nikola Petronijevic (t. v.) og Jon-Kjetil Reitan ved Åskollen Tannlegesenter.

Ny tann på timen

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2010.

En ny metode gjør det enkelt for tannlegen å gi deg en ny tann på timen! Prisen er omtrent den samme, men du slipper med bare en time i stolen.

Faktisk trenger du ikke sitte i stolen hele den timen heller! For når tannlegen har slipt ned og ordnet i munnen, og 3D-fotografert tannen du mangler, kan du rusle litt rundt eller kanskje lese litt. Deretter kommer tannlegen med den nye og helt spesiallagde kronen til deg.

Lang prosess

Tidligere var det en lang prosess å få ny krone på en tann. Først måtte du inn til tannlegen for å ta avstøpninger som ble sendt til tanntekniker, deretter måtte du til tannlegen igjen for å klargjøre tannen for krone, og så var det tilpasninger for å få alt til å klaffe. Alt dette tar gjerne et par uker. Nå tar altså hele prosessen én time.

– Vi sparer mye tid med dette utstyret, men vi sparer også vevet, sier tannlege Jon-Kjetil Reitan ved Åskollen Tannlegesenter. – For å tilpasse en vanlig krone måtte vi ofte skjære bort tannkjøtt, men det slipper vi ved denne metoden.

STORE GLIPPER: Her er et før-bilde av et tannsett med store glipper.

Miljøvennlig

– Man kan jo si at denne teknikken er miljøvennlig i og med at man sparer materialer til avtrykk og sement, sier Reitan. – Disse kronene inneholder dessuten ikke metaller, og kan derfor brukes av personer som har allergier mot metaller.

Men den største fordelen må vel være at man slipper med bare en bedøvelsesprøyte! Og etter at den nye tannen er på plass, kan man gå ut og spise! Det er tre års garanti på tannen, og ellers varer den like lenge som en tradisjonell krone.

JEVNE TENNER: Etter-bildet viser hvor fine og jevne tennene blir med den nye teknikken. Og det bare etter en time pr. tann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *