UTVIKLING: Merete Uv Nilsen (t.v.) og Vibeke Aune har funnet gleden ved skolebenken og utvikling av kunnskap. Begge er godt over 50 år, og tørster etter mer kunnskap.

Nye karrierer etter 50

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i januar 2014.

Det er aldri for sent å følge drømmene sine, mener Vibeke Aune (54) og Merete Uv Nilsen (56). I godt voksen alder satte de seg på skolebenken og utdannet seg om igjen.

De driver hver sin bedrift, Merete Uv Nilsen som akupunktør på Konnerud, og Vibeke Aune startet Meta Helse i 2008.

31 år i SAS

Merete Uv Nilsen har en lang karriere bak seg som purser i SAS, og da hun sluttet i fjor sommer, var det akkurat i det hun fikk den pensjonen hun har opparbeidet seg gjennom 31 år.

– Jeg var veldig ferdig med yrket mitt og arbeidsgiveren, sier Merete.

– SAS har gjennomgått utrolig mange endringer i løpet av de drøyt 30 årene jeg var der. Og slett ikke alle var like positive. Lønnskutt, endringer i arbeidstid og betingelser førte til at jeg var på nippet til å slutte mange ganger. 

Merete begynte på akupunktørutdannelsen før hun sluttet i SAS. Hun sluttet i 2012, og i februar i fjor åpnet hun dørene til sin akupunkturklinikk på Konnerud.

Fra finans til helse

Vibeke Aune er økonomiutdannet, og jobbet noen år innen finans. Etter hvert fikk hun tre barn som hun valgt å prioritere fremfor jobb, og da de var store nok og hun ville ut og jobbe igjen, fant hun ikke noe som fenget. Derfor begynte hun på skole. Hun tok psykologi grunnfag, eft terapi, kostholdsveiledning, kvantemedisin og en fireårig utdanning i psykosyntese. 

Nå fungerer Vibeke som samtaleterapeut, samt at hun hjelper mennesker med å finne balanse i livet når det gjelder vekt og kosthold.

– Kostholdet er utrolig viktig. Jeg mener at 70-80 prosent av alle sykdommer stammer fra fordøyelsen. Vi forgiftes, og det er mye ubalanse i magen, sier Vibeke, som har utarbeidet et konsept for å få tilbake en sunn fordøyelse og gode vaner.

Læring er mening

De to har visst om hverandre hele livet, men egentlig ikke vært nære venner før de møttes igjen på medisinsk grunnfag for noen år siden. Felles interesse og likhet i alder og livssituasjon gjorde at de nå holder tett kontakt og samarbeider der det er naturlig.

Den største felles interessen er for læring.

– Å lære noe nytt gir bokstavelig talt ny mening til livet, sier de begge, og forteller at de er på langt nær ferdig utdannet.

– Det materielle blir mindre viktig i forhold til gleden ved å lære og utvikle seg selv.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *