Nyoppussede boliger har større verdi på boligmarkedet

Har du planer om å selge boligen? Da kan det være lurt å vurdere en oppgradering før du legger den ut for salg. Oppussing viser seg nemlig å ha stor betydning for boligens prisantydning.

Hvis du har planer om å legge ut huset for salg, kan du tjene mye på å pusse opp boligen. Det viser forskning gjennomført av boligforsker og doktorgradsstipendiat ved NMBU, Mari O. Mamre. Nylig renoverte boliger regnes nemlig å være fem til syv prosent dyrere enn boliger som ikke er renovert utover normalt vedlikehold. Tall presentert av Mamre viser også at verdien kan synke med hele ni til ti prosent hvis du skal selge en bolig som sårt trenger en oppgradering.

Flere pusser opp for å øke boligens verdi

Nye tall fra Norges største anbudstjeneste Mittanbud viser at det er få som pusser opp fordi de ønsker å selge boligen. Samtidig viser anbudstjenesten sin interne undersøkelse at hele 46 prosent av den norske befolkningen gjennomfører oppussing fordi de ønsker å øke boligens verdi. Det er spesielt Innlandet som skiller seg ut i denne sammenheng, hvor 17% oppgir at verdiøkning er hovedformålet med oppussingen. Men selv om ikke formålet er å selge, vil oppussingsarbeidet ha en betydelig fordel for boligens fremtidige prisantydning.

– Hvis du har et oppussingsprosjekt i tankene kan det være greit å gjennomføre det. Du vil nemlig ende opp med å tjene på det når du velger å legge huset ut for salg, sier administrerende direktør i Mittanbud, Håvard Bungum.

Oppussingsprosjekter vil dermed ikke bare øke den estetiske verdien, men også den økonomiske verdien. Dette kan kanskje være en fin påminnelse neste gang du står omringet av malingsspann og verktøykasser?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *