Senior sti- gruppa i MIF, med Anne Wollertsen i midten. Foto: Trym B. Solli

Nytt sti-kart over fotturer på Mjøndalsskauen

Sammen med Senior sti- gruppa i Mjøndalen idrettsforening (MIF) har vi gleden av å presentere nytt sti-kart over fotturer på Mjøndalsskauen.

I går var det lansering av Brosjyren på MIF-hytta, og ordfører Monica Myrvold Berg var til stede for avduking. Monica er selv oppvokst og bosatt i Mjøndalen, og sier at det er gledelig med et nytt turkart over området.

Hun legger til at det er en trygghet å ha et godt kart og gode stier i et allerede populært turterreng. Arbeidet som er lagt ned vil gi mange mennesker glede på tur, og hun håper at det vil inspirer flere til å komme seg ut.

Turene på Mjøndalsskauen har mange utfartssteder, og med det oppdaterte kartet blir turene tilgjengelig for veldig mange. MIF -Hytta og Portåsen er to sentrale utfartssteder, men det er mulig å starte turer fra både Vestfossen og Konnerud. Vi håper flere ønsker å skaffe seg en kartbrosjyre, og komme seg ut på tur nå som høsten er like rundt hjørnet.

Resultatet av arbeidet

Er over 50 kilometer med stier, informasjonstavler, og en kart brosjyre som guider deg gjennom et nydelig turterreng. Turene kan gåes som rundtløyper, og er gjort tilgjenglig for langt flere som ønsker seg en tur ut i marka. Et solid samarbeid mellom frivillige, grunneiere og lokalt næringsliv har åpnet opp turmuligheter.

Hvor får jeg tak i brosjyren?

Distribusjonssteder:

  • DNT Drammen (Gyldenløve Brygge/ Torgboden)
  • DNT Kongsberg
  • Drammen kommune – Turistkontoret.
  • Gamle rådhuset Mjøndalen
  • Sparebank Øst (Mjøndalen, Krokstadelva, Hokksund, Drammen)
  • Portåsen
  • Kafe kraft
  • MIF-hytta
  • Mjøndalen Bakeri
  • Biblioteket (Drammen, Mjøndalen, Hokksund)
Tore Askim viser frem Sti-kartet til ordfører i Drammen kommune; Monica Myrvold Berg Foto: Trym B. Solli

Samarbeid mellom sti-senior i Mjøndalen og DNT Drammen og omegn

Sti- Senior gruppa i Mjøndalen idrettsforening har virkelig stått på de siste fire årene, med å legge til rette og utvikle brosjyren. Alt arbeidet har de foretatt seg på dugnad, for å skape et turkart som gjør det enkelt å finne frem i Mjøndalen skauen. For oss i DNTD er det også svært gledelig å samarbeide med en lokal idrettsforening i et slik prosjekt.

En stor takk må rettes til sti- gruppa i MIF, med Tore Askim i spissen. I Samarbeid med Anne Wollertsen (tdl. DNT) har de opparbeidet stiene og fått de på trykk. Sparebanken Øst har støttet prosjektet med midler, noe vi er veldig takknemlig for.

For de som ønsker å bruke kart digitalt, via ut.no har det blitt oppdatert en rekke turer som vist via lenken forslag til tur på Mjøndalsskauen.

Turkart over Sommer ruter Foto: Trym B. Solli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *