Økning i antall mobbe-henvendelser

Elevundersøkelsen 2022 viser at mobbing økte på alle trinn fra 2021 til 2022. Også Blå Kors har opplevd en dramatisk økning i antall mobbe-henvendelser på chat-tjenesten SnakkOmMobbing.no med 70 prosent i 2022, sammenliknet med 2021. I fjor tok over 7000 ungdom kontakt med Blå Kors gjennom SnakkOmMobbing.no.

I den anonyme chat-tjenesten til Blå Kors deler ungdommer hvordan de opplever mobbingen, hvilke alvorlige konsekvenser mobbing kan føre til og skuffelsen over ikke å bli tatt på alvor av jevnaldrende og voksne. For mange er dette første gang de deler sin mobbehistorie og det er ofte første gang en opplever bekreftelse på sin egen, vonde situasjon.

I de anonyme chat-samtalene forteller ungdom om store og ofte langvarige konsekvenser av mobbing. Det dreier seg om både psykiske plager, skolevegring og selvmordstanker m.m. som konsekvenser av mobbingen.

Fakta:

Blå Kors SnakkOmMobbing.no er en anonym chat-tjeneste for ungdom som blir betjent av ansatte fagpersoner søndag til torsdag fra 15.00-21.00.

Blå Kors sin chat-tjeneste SnakkOmMobbing.no er for alle unge som er berørt av mobbing.

Tjenesten er gratis og anonym, og betjenes av fagpersoner med høy kompetanse på området.

Åpningstider: Søndag-torsdag kl 15-21.

I 2022 mottok SnakkOmMobbing.no 7095 henvendelser fra ungdom over hele landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *