Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line

Omsetningsrekord for Color Line i 2022

Foreløpige regnskapstall viser at Color Line oppnådde omsetningsrekord i 2022, til tross for pandemibegrensninger i begynnelsen av året og økende makroøkonomisk usikkerhet som følge av geopolitisk uro.

Color Lines driftsinntekter var på NOK 5,8 milliarder og driftsresultatet (EBITDA) på NOK 1,2 milliarder i 2022, mot NOK 2,6 milliarder og NOK 211 millioner i 2021. Driftsresultatet (EBIT) ble på NOK 598 millioner i 2022, opp fra NOK -386 millioner i 2021. Rederiet fraktet i alt nærmere 3,6 millioner passasjerer og 190.000 fraktenheter (12-m ekvivalenter).

– Det er svært gledelig å kunne konstatere at sterk etterspørsel og høye kundeverdier på alle våre ruter har gitt omsetningsrekord og et historisk godt driftsresultat. Til tross for geopolitisk uro og høye energipriser, opplevde vi stor pågang fra utenlandske gjester i vintermånedene, ny rekord i den viktige i høysesongen og en solid førjulsperiode, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Color Line kapitaliserer på en svært lojal kundebase, attraktive produkter og en fornyet interesse for nærmarkedene innenfor reiselivet, i kombinasjon med kostnadseffektiv drift og høy grad av digitalisering. Bookingtakten viser at den positive utviklingen for Color Line fortsetter inn i 2023, samtidig som den samfunnskritiske godstransporten styrker seg etter at rederiet også satte ny fraktrekord i 2022.

– Både operasjonelt og driftsmessig var 2022 et meget godt år for Color Line. Mot slutten av året solgte vi våre to eldste skip, MS Color Viking og frakteskipet MS Color Carrier, som har bidratt til å effektivisere deler av den operative driften og styrke vår robusthet, sier Kleivdal.

Color Line har hatt økte driftskostnader som følge av energikrisen og den kraftige lønns- og prisstigningen i 2022. Rederiet utførte derfor risikoreduserende tiltak i form av sikring av drivstoff og valuta, og har for 2023 allerede sikret om lag 80 prosent av det totale drivstoffbehovet.

I løpet av 2022 ble netto rentebærende gjeld redusert med NOK 966 millioner til NOK 4.405 millioner, mens tilgjengelig likviditet ved utgangen av året var på NOK 760 millioner. Basert på god underliggende etterspørsel, forventer Color Line et resultat for 2023 på linje med 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *