Taraldrud kontrollstasjon

Over 7.000 passasjerer kontrollert for bruk av belte i buss

7.293 busspassasjerer ble kontrollert for bruk av belte i buss da Statens vegvesen gjennomførte landsdekkende kontroller sist uke.

Med kontrollene våre får vi minnet folk på hvor viktig bruk av belte er – også i buss – og samtidig gitt viktig informasjon om hvor stort skadepotensialet kan være ved en ulykke.

Flest kontrollert i Vestland

Totalt var det 7.293 passasjerer som ble kontrollert i hele landet. Av disse var det 354 som satt uten belte.

Flest passasjerer ble kontrollert i Vestland fylke med 1.562 kontrollerte, deretter Viken fylke med 1.044 tett etterfulgt av Agder med 1.033.

– Målet vårt er at flest mulig skal bli mer bevisste på beltebruk også i buss, og vi ønsker at det blir til en god vane, på lik linje som å bruke belte i bilen. Enhver økning av beltebruken ut over dagens nivå er positivt, sier prosjektleder Ingvild Ryengen-Bjerke i Statens vegvesen.

Belte i buss livredder nummer én

– Fester du beltet på deg selv, bidrar du også til økt sikkerhet for de andre på bussen! Du blir som et prosjektil dersom du sitter usikret i en buss uten belte, og det skjer et uhell.

Å bruke belte i buss er en gratis forsikring som ALLE bør benytte seg av, sier Bodil Rønning Dreyer, Direktør for divisjon Trafikant- og kjøretøy i Statens vegvesen.

Videre er også bussnæringen delaktige i dette arbeidet, noe som er et svært viktig og positivt samarbeid, sier Ryengen-Bjerke.

Ny kampanjefilm

Etter at kontrolluken nå er ferdig fortsetter fokuset videre i digitale medier med en helt ny kampanjefilm som er inspirert av filmklassikeren Karate Kid.

– Med denne filmen har vi forsøkt å skape vår egen svart-belte-helt, og fortelle historien om reisen fra belteløs til svart belte, derav navnet «Svart belte i buss». Vi håper å ha skapt en minneverdig historie som viktigst av alt fører til at flere bruker svart belte i buss, avslutter Ryengen-Bjerke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *