Emil på tur!

Over myrene til Breiliflaka

Monica Østenengen

Emil og jeg bestemte oss for å besøke nordområdene i Finnemarka tidlig lørdag morgen. Yr lovet sol, selv om det var tykk tåke når vi kjørte fra Drammen, skremte  det ikke oss, for vi visste av erfaring at det er klarvær i høyden.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Vi kjørte til Øst-Modum og tok av til høyre på Breiliveien, fortsatte et stykke og tok av til høyre opp en bakke skiltet Breilihytta og parkerte på toppen.

Passende skotøy

Så var det bare å begynne å gå i retning Breiliflaka. Som vi tenkte var vi over tåkebeltet, for her ble vi møtt av en gnistrende morgensol, den lyste opp alle de vakre høstfargene på trær, lyng, mose og strå og speilet seg i små vann.

Vann ja, det skal sies at turen går over myrer for det meste, og at en må ha passende skotøy. Egentlig er det verdt å vente til det har vært et par frostnetter, da kan man gå lett over frossen myr. Men Emil og jeg koste oss okke som, da vi omsider kom frem til Breiliflaka (702moh Finnemarkas høyest punkt) nøt vi en utsikt mot Blefjell, Vegglifjell, Norefjell og Vikerfjell.

Jaktsesong

Siden det blåste litt og Emil var klissvåt, begynte vi på returen. Det er jo jaktsesong så vi hørte børseskudd fra flere hold, og nede i lia traff vi  en jeger som trente med fuglehunden sin som var en valp. Han hadde mer lyst til å leke med Emil enn å skremme opp fugler, morsomt!

Vi trasket videre og fant et sted å spiste nista vår, før vi glade og fornøyde med dagens tur begynte på hjemturen til Drammen.

 

 

 

 

Emil fant en lekekamerat.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *