GLADE GUTTER: I garasjen i kåken i Kobbervikdalen står noen sykler til vinterlagring. Nå skal de snart ut. F.v. Idar Flor, Bjørn Ove Hansen og Helge Ålien. 

Påske med vafler og MC

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i mars 2010.

Det er ikke skiføret de sjekker når de står opp om morgenen, disse godt voksne mennene. Ikke ser de etter om sjøen er farbar heller.

Men om veiene er bare og været er bra, begynner blodpumpa å slå litt ekstra. Da kan de nemlig ta ut motorsyklene, og gi seg hen til veien og friheten.

Påskedagene brukes til finpuss på syklene før de skal ut på vårens og sommerens mange turer. 

– Det blir jo til at en går her og kikker, pusser og sjekker om vinteren, og gleder seg til veiene blir bare nok til en tur, sier lederen i MC TC, Idar Flor (45) og stryker over skuteren sin, en Honda Silver Wing 600.

TURKLAR: Helge Ålien er veldig klar for turer på sin Honda 750 CB. Og nå er det vår, og klubben hans, MC TC, er snart på veien igjen.

Utålmodig

Ikke alle nøyer seg med å se, noen bare må ut og kjøre, til tross for at gradestokken nærmer seg frysepunktet en marskveld. Parkert mellom snø og is foran klubbhuset i Kobbervikdalen står en Honda 750 CB. Til sykkelen hører Helge Ålien (54) som syntes det er helt greit å kjøre motorsykkel i mars.

– Veiene var bare de, sier han kjekt. Han har vært medlem av MC TC i ca fem år. – Og jeg fryser ikke inni skinndressen.

Det er lengre turer i vente for Helge nå, for hvert år arrangeres flere turer. Noen korte, andre veldig lange. I fjor dro de til Skottland, og de var i Alpene i 2006. Ellers er det mange og ofte impulsive turer i nærområdet, og til naboland.

Vafler

MC TC, Motor Cycle Touring Club, holder til i Dansrudveien ved Dalen kiosk i Kobbervikdalen. Man forventer seg kanskje heavy metal-musikk, klirring i ølflasker, høye stemmer og oljeflekkete, langhårete og skinnkledde menn når man entrer en MC-klubb sine lokaler. Man forventer i alle fall ikke lukten av nystekte vafler og kaffe i trivelige lokaler hvor den høyeste lyden er en og annen lattersalve.

De er godt voksne medlemmene av MC TC, men langt fra seniorer ennå. Nå er de bare 19 medlemmer, men på det meste har de vært rundt 200. 

– Det er ikke fordi det har blitt mindre interesse for motorsykler i området, sier Idar Flor, som er leder av klubben. – Det har dukket opp mindre klubber for spesielle interesser i motorsykkelmiljøet, slik som vår er en turklubb, andre har Harley-klubb og noen er for yngre, andre for eldre. 

Kåken

Klubbens historie går helt tilbake til 1972, og begynte med uformelle møter på Lierkroa. Senere fikk de lokaler i samme bygg der Theaterkafeen ligger nå. Etter litt flytting i sentrum ble ”kåken”, som MC TC’s lokaler blir kalt, flyttet opp til Kobbervikdalen. Der har de holdt til i over 20 år, og deler lokaler med Buddy MC.

Nå ser det ut til å spøke for plasseringen av kåken igjen. Området der også Soria Moria, eller tidligere Z-kro ligger, skal etter alt å dømme reguleres om til næringsområde.

– I så fall får vi håpe at kommunen finner et nytt sted vi kan være, sier Idar Flor. – Vi har leiekontrakt her til 2012.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *