Pia Cecilie Bing-Jonsson

Pia Cecilie Bing-Jonsson blir ny rektor på USN

Styret på Universitetet i Sørøst-Norge har nå ansatt Pia Cecilie Bing-Jonsson som ny rektor på USN fra 1. januar 2024 og for en åremålsperiode på fire år.

Bing-Jonsson (47) er dekan ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap på USN, og bosatt i Tønsberg.

– Jeg er veldig glad for å bli betrodd denne store og viktige oppgaven, og takknemlig for å få mulighet til å ivareta det flotte universitetet som er skapt. Jeg ser fram til å overta roret, sier Bing-Jonsson.

Styreleder Tore Isaksen er svært fornøyd med ansettelsen.

– USN får en rektor som har en klar strategisk retning og tydelige prioriteringer. Bing-Jonsson har vist at hun evner å gjennomføre krevende endringer, og at hun bygger gode lag rundt seg. Samfunnsutviklingen tilsier at det stilles høye krav til USN som et flercampusuniversitet som skal være til stede i lokalmiljøene, gjøre utdanning tilgjengelig og bidra til å utvikle arbeids- og næringsliv i lokalmiljøene. Sammen med styret skal rektor sørge for at USN oppfyller dette mandatet, og vi er veldig fornøyde med at Pia har takket ja til utfordringen, sier styreleder Tore Isaksen.

Bing-Jonsson fortsetter som dekan denne høsten, og vil ha full oppmerksomhet på Fakultet for helse- og sosialvitenskap fram til hun bytter jobb ved årsskiftet. Da overtar hun etter Petter Aasen, som har til sammen 16 år bak seg som rektor for USN og flere av institusjonene som universitetet er bygget på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *