FASE 2: Senterleder Trond Anke er spent på å se storsenterets utbyggingsplaner realisert om et år.

Poteter og brun saus til kundene

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2016.

–Vi har spurt kundene våre, og fått svar: De ønsker spisested som serverer god, tradisjonsrik norsk mat – gjerne kjøttkaker i brun saus med poteter, sier senterleder Trond Anke på Buskerud Storsenter.

Buskerud Storsenter startet nettopp på fase to i utbyggingen. Det er entreprenørselskapet Seltor som er ansvarlig for utbyggingen, og prislappen for fase to er cirka 120 millioner kroner. Fase 2 blir ferdig til påske neste år.

I disse dager starter oppigging av de eksisterende gulvet, både i første og andre etasje. 

–Det skal pigges opp om natten, og legges nye fliser om dagen, sier Trond Anke.

–Taket skal males, og fasadene til butikkene skal gjøres like og jevne. Det skal bli en ny inngang fra kortsiden der man kommer kjørende, og det skal settes inn et rullebånd opp til andre etasje.

Senterleder Trond Anke

Utvendig blir hjørnet mot hovedveien ved innkjøringen bygget inn i glass, og sammen med den nye fasaden til Coop på det andre hjørnet, vil fasaden bli flott og helhetlig.

I andre etasje skal det skje store ting. Hit flytter G-Max, en gedigen sportsbutikk på 2.500 kvadratmeter. Clas Ohlson flytter også opp, og i området der Clas Ohlson ligger nå, planlegger vi for det skal det bli et nytt spisested.

Tradisjonsmat

–Vi har spurt kundene våre om hva slags spisested de ønsker seg, og omtrent alle sier de vil ha et sted der de serverer tradisjonsmat, som kjøttkaker i brun saus med poteter. Og vi vil gjøre som kundene våre ønsker, og har noen interessenter vi vurderer, sier Trond Anke.

–I tillegg har vi satt av plass til et mindre serveringssted i samme område, og hva det blir, vet vi ikke ennå.

For kort tid siden ble populære Bangkok Thai Kitchen lagt ned, men det er fortsatt spisesteder tilgjengelig

–Mange av kundene våre kommer fra lenger nord i Buskerud. De bruker gjerne mange timer her når de først tar turen, og da ønsker de mat mens de er her. 

Riving

Det gamle senterkontoret, murbygningen ned mot elva og Intersports blå bygning som ligger rett ved broen skal rives. Her blir det anlagt nye parkeringsplasser. 

–Det er litt trist å rive det røde fine huset som vi brukte som senterkontor, men det er forfallent, og kan ikke brukes mer, sier Trond Anke. 

–Intersport er en del av G-sport-kjeden, og butikken flytter inn på senteret som G-Max.

GLASSHJØRNE: Slik blir den nye fasaden med glasshjørne der man kommer kjørende inn til Buskerud Storsenter.

Innkjøringsmønsteret til Buskerud Storsenter blir annerledes ved at både inn og utkjøring blir på samme stedet. Til nå har innkjøringen vært tett opp til og langs senteret, en noe utrygg løsning for kunder på vei til og fra bilen med handlevogn og kanskje barn.

Alle parkeringsplasser skal graves opp og anlegges på nytt, og alt i det tekniske inne i senteret skal byttes ut.

–Det tekniske senteret ligger midt i bygget, og det betyr at det må skjæres hull i taket og hele systemet må løftes ut og nytt løftes inn. Det blir noen spennende dager, sier senterleder Trond Anke.

God omsetning

Til tross for ombygging i hele fjor, omsatte de 60 butikken på Buskerud Storsenter for til sammen 1,070 milliarder.

–Vi har svært lojale kunder, både de som er fra lokalmiljøet og de som kjører innom på vei til hytta. Vi har kunder som har vært med siden Spareland sto nytt tidlig på 80-tallet, og jeg tror det er ganske unikt for et kjøpesenter å ha så trofaste kunder, sier Anke.

Nedenfor senteret, mot elven, står 80 leiligheter snart klare for innflytting, 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *