Redder liv i julegave

1.500 mennesker tar kontakt med Mental Helse sin hjelpetelefon hver dag. Mange havner dessverre i ventekø når det haster som mest. Nå kan de holde flere linjer åpne denne julen.

– Sammen kan vi nå redde enda flere liv, uttalte Daglig leder i Mental Helse Svartjeneste, Aslaug Timland Dale da hun forrige uke kunne motta en gavesjekk på 35 000 kroner fra Kavli. Hun legger til at hun er både stolt og ydmyk over å ha blitt nominert av så mange.

Mental helse opplever et stadig høyere antall henvendelser og særlig gjennom julen blir behovet ekstra akutt.

– Dette er et godt formål vi med glede deler av vårt overskudd til. Vi vet at Mental Helse gjennom sin hjelpetelefon gjør en svært viktig jobb i en tøff tid for mange, og ser på denne tildelingen som et lite, men viktig bidrag i livet for noen som trenger den ekstra mye nå, sier administrerende direktør i Kavli, Kristin Aasheim.

Kavli er eid av Kavlifondet og har fjennom 60 år delt ut hele sitt overskudd til gode formål. Mental Helse er et av flere formål som tildeles støtte hvert år.

– Mental helse for oss i Kavli er derfor et viktig område vi ønsker å gi litt ekstra støtte til, sier Aasheim som forteller at det har kommet inn mange nominasjoner om ønsket å vise sin støtte til gjengen i Mental Helse sin hjelpetelefon.

Pengene skal brukes på å ha åpne telefoner i julen

Dette bidraget fra Kavli fører nå til at Mental Helse Hjelpetelefonen kan ha flere åpne linjer gjennom jule- og nyttårshelgen, bekrefter daglig leder.

Mental Helse er representert i hele Norge. Veilederne har til felles at de har livserfaring og ønske om å være et medmenneske, og tilbyr derfor dialog om enkle eller vanskelige tema.
Ved akutt fare for liv og helse og ved mistanke om mishandling, overgrep, eller omsorgssvikt overfor barn, har vi plikt til å melde fra i henhold til lovverk.

Deler med glede

Gjennom initiativet og samarbeidsprosjektet Del med glede som Kavli gjennomfører i samarbeid med REMA 1000 i 2023, er målet å støtte gode lokale formål som gjør en forskjell i sine nærområder. Frivillighet, og det å støtte oppunder alle dem som deler av sin tid og kompetanse som ildsjeler, er en kjerneverdi i hele Kavli. Ved hjelp av nominasjoner fra folket, holder Kavli nå på med å velge ut 14 lokale initiativer som samlet mottar en støtte på kr. 500.000, -.

Nå var det altså Mental Helse svartjeneste sin tur til å motta en av prisene.

– Vi forstår jo engasjementet når vi får høre om de mange rørende sakene som forteller noe om hvor viktig dette er, sier en rørt Aasheim som tror det kan vanskelig å sette seg inn i før man sitter i en liknende posisjon selv, hvor man har behov for å bruke tjenesten selv eller som pårørende.

Døgnåpen svartjeneste

Mental helse hjelpetelefon er en gratis og døgnåpen telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym, og de ansatte har taushetsplikt. Telefonen er åpen alle dager, året rundt, og også på røde dager.

Telefonen er et tilbud for de som trenger hjelp, men også for pårørende og for dem som har noen de er bekymret for i sin omgangskrets. Svartjenesten har vært underfinansiert i lang tid, men har likevel ikke gitt opp håpet.

Faktaboks:  

  • Del med glede-kampanjen er en kampanje som gjennomføres i 2023 av Kavli i samarbeid med REMA 1000
  • Gjennom kampanjen inviterer Kavli og REMA 1000, alle kunder til å nominere sin lokale hjertesak som gjør en stor forskjell i sitt lokalsamfunn
  • Etter at kampanjen ble avsluttet i september 2023 hadde det kommet inn over 4500 nominasjoner, noe som er et rekordhøyt antall sett mot tidligere år
  • Av alle nominasjonene ble det valgt ut 14 lokale hjertesaker fordelt etter REMA 1000 region, som har og får gleden av å motta 35 000,- til sitt arbeid i lokalsamfunnet
  • Totalt deles det ut 500 000,- gjennom kampanjen som går tilbake til lokalsamfunnet

Trenger du noen å snakke med gjennom høytiden finnes det mange hjelpetlefoner.
Mental helse er en av dem. Kontaktinfo: Hjelpetelefonen – Mental Helse

Kontaktinfo: 
Telefonnummer: 116 123
Fra utlandet: +47 911 16 123
(vanlig mobiltakst gjelder)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *