Regjeringen og SV prioriterer klima før folk flest

Hans Andreas Limi, FrP.

SV og regjeringen prioriterer milliarder til symbolske klimatiltak mens folk flest ser at bankkontoen blir stadig tommere.

Av Hans Andreas Limi, Nestleder (FrP)

Nå hadde tiden vært inne for et krafttak for vanlige folks økonomi, eksempelvis gjennom reduksjon av matmoms og fjerning av drivstoffavgifter. Det velger regjeringen å ikke gjøre. 

Staten får enorme inntekter, mens det gis svært lite tilbake for å hjelpe norske familier gjennom en vanskelig tid. Folk flest må betale prisen for regjeringens manglende kontroll med inflasjon og strømpris, samt historiske økninger i skatter og avgifter.

Vi har den høyeste prisstigningen på mat på 40 år. Mat og drikke har gått opp nesten 13 prosent det siste året og er nå den store inflasjonsdriveren i Norge. Dette går ut over både barnefamiliene og alle andre med en trang økonomi.

FrP foreslo i vårt budsjett å fjerne veibruksavgiften på bensin og diesel, som vil redusere pumpeprisen med hhv 6 og 4 kroner/liter. Makspris på strøm på 50 øre/Kwt, halvering at matmoms, og fjerning av regjeringens ekstraskatt på arbeidsplasser er andre tiltak som ville bedre økonomien til både folk og bedrifter.

Sv og regjeringen fortsetter med politiske løsninger som åpenbart skaper problemer for norsk økonomi. Dette budsjettet er et dårlig verktøy for å få ned inflasjonen, styrke krona, redusere rentene og bedre økonomien for folk flest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *