Nå advares bilistene om glatte veier de neste dagene. Her fra hålkeføre i fjor. Foto: Fremtind.

Rekordmange bilister trengte veihjelp

Problemføre i starten av januar ga «all time high» i antall redningsoppdrag for veihjelpstjenesten til Fremtind. Nå gir overgang til mildvær stor fare for bilskader.

– Er du i tvil om det er lurt å kjøre, bør du la bilen stå. Vi får alltid meldt mange bilskader på dager med underkjølt regn, advarer skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Varsom.no melder om oransje farevarsel for is natt til mandag, for deler av Agder og Østlandet. Det advares om svært store utfordringer for fremkommeligheten. I tillegg er det sendt ut gule farevarsler for store deler av Sør-Norge i helgen.

Fem ganger så mange henvendelser

Kulde og snøvær har gitt trøbbel for mange bilister siste tiden. Veihjelpstjenesten til Fremtind, SOS International, melder om at helgen fra 5. til 7. januar var “helt ekstrem”.

– Vaktsentralen mottok fem ganger så mange henvendelser som på en gjennomsnittlig vinterlørdag. Starthjelp og fastkjøringer var aller største problem for bilistene, forteller Hofstad-Nielsen.

Minner om bilistens ansvar

Nå forbereder forsikringsselskapet seg på flere hektiske dager. Mildvær og regn, mot kald bakke, vil gi store utfordringer i form av glatte veier.

– Husk at det er ditt ansvar som bilist å ha tilstrekkelig veigrep i forhold til føre, og bremselengden øker drastisk når det er glatt, sier Hofstad-Nielsen.  Bilister som kjører uten tilstrekkelig veigrep i forhold til føre risikerer en reaksjon fra politiet, i form av en anmeldelse. En videre konsekvens kan være at også forsikringsselskapet mener du har opptrådt grovt uaktsomt. Da risikerer du redusert erstatning.

SOS International er en ledende aktør innenfor helse- og reiseforsikring, som yter akutt hjelp til nordiske reisende over hele verden via døgnåpne alarmsentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Selskapets løsninger omfatter verdensomspennende lege- og reiseassistanse og veihjelp, samt ulike helsetjenester. Fremtind er én av hovedeierne i SOS International.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *