Rekordmange har behandlingsforsikring

Antall nordmenn som har behandlingsforsikring når nye høyder. Nå har langt over 800.000 en slik helseforsikring, viser tall fra Finans Norge. Det er en økning på over ni prosent siden nyttår i fjor. 9 av 10 har helseforsikringen dekket av sin arbeidsgiver.

– Ingen andre forsikringsprodukt har økt mer de siste årene enn behandlingsforsikring. Over en halv million flere er dekket av helseforsikringen nå enn for tolv år siden, og siden 2021 har bruken av behandlingsforsikring økt med over 40 prosent. De desidert fleste behandlinger gjelder bruk av fysioterapeut og kiropraktor, etterfulgt av behandling hos legespesialist eller psykolog, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

9 av 10 er forsikret via arbeidsgiver

De aller fleste med behandlingsforsikring, 9 av 10, har dette dekket gjennom jobben.

– Arbeidsgiver kjøper gjerne forsikringen for å redusere sykefraværet hos de ansatte ved at de kommer tidligere til utredning eller behandling. Mange ansatte ender ofte opp med kortere sykefravær enn ellers, noe som bidrar til en ekstra trygghet. Det er særlig bedrifter innen industri, bygg og anlegg og varehandel som bruker ordningen. Størst er økningen i bruk av psykologtjenester de to siste årene med over 80 prosent, sier Brandeggen.

Tall fra Finans Norge for hele forsikringsbransjen viser at antallet med behandlingsforsikring ved inngangen til 2024 var på 816.707, en økning på over 68.000 i fjor. Men ikke alle er dekket av arbeidsgiver, over 89.000 har nå tegnet privat behandlingsforsikring.

Forsikringsbransjen utbetalte i fjor erstatninger innen behandlingsforsikring for nær 2,4 milliarder kroner. Det er en økning på over 40 prosent siden 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *