Rekordmange har behandlingsforsikring

Antall nordmenn som har behandlingsforsikring har nå passert rekordhøye 750000, viser tall fra Finans Norge. Hele ni av ti har helseforsikringen dekket av sin arbeidsgiver.

-Antallet nordmenn som er dekket av behandlingsforsikring har økt voldsomt de siste årene. Ved inngangen til 2012 var det kun 235000 som hadde slik forsikringsdekning, og nå er det mer enn en halv million flere. Samtidig øker naturlig nok bruken, og bare de to siste årene har bruken av behandlingsforsikring økt med over 50 prosent. De fleste behandlinger gjelder fysioterapeut og kiropraktor, etterfulgt av behandling hos legespesialist eller psykolog, sier kommersiell leder Kjersti Drivenes i Tryg Forsikring.

Magesmerter var kreft

Byggmester Øyvind Tyse (56) på Stord er en av de som er takknemlig for at arbeidsgiver hadde behandlingsforsikring da han for fem år siden fikk magesmerter, og beskjed om å vente i seks uker på å bli undersøkt.

– Takket være behandlingsforsikringen fikk jeg koloskopi-undersøkelse hos en privatklinikk etter kort tid hvor det ble oppdaget en kreftsvulst. Deretter bar det til sykehuset hvor jeg ble operert. Det gikk kun rundt to uker etter at kreften ble oppdaget til jeg ble operert, langt under halvparten av tiden før den opprinnelige timen fastlegen bestilte, forteller Øyvind.

Kreften hadde heldigvis ikke spredt seg, og etter krevende cellegiftbehandling var Øyvind tilbake i jobb litt over ett år etter. I dag er han friskmeldt.

– Hadde jeg ikke hatt den forsikringen så kunne det gått galt. Samtidig vil jeg skryte av det offentlige helsevesenet for behandlingen og oppfølgingen i ettertid. Den har vært helt topp. Nå har jeg akkurat hatt siste kontroll, og mye takket være behandlingsforsikringen til Tryg fikk jeg behandling så kjapt som jeg trengte, sier han.

9 av 10 er forsikret via arbeidsgiver

De aller fleste med behandlingsforsikring, 9 av 10, har dette dekket gjennom jobben.

– Arbeidsgiver kjøper gjerne behandlingsforsikring for å redusere sykefraværet hos de ansatte ved at de kommer tidligere til utredning eller behandling, og ofte ender opp med kortere sykefravær enn ellers. Samtidig er det en trygghet for ansatte å vite at de har en slik mulighet. Det er særlig bedrifter innen industri, bygg og anlegg og varehandel som bruker ordningen, og vi ser at spesielt bruken av psykologtjenester har økt dramatisk de to siste årene med over 175 prosent, noe som kan ha sammenheng med pandemien, sier Drivenes i Tryg.

Tall fra Finans Norge viser at antallet som har behandlingsforsikring ved utgangen av september i år er kommet opp i over 754000. Hittil i år har antallet med forsikringsdekningen økt med nær 60000.

Forsikringsbransjen utbetalte i fjor erstatninger innen behandlingsforsikringer for over 1,7 milliarder kroner, og mye tyder på at det i år vil overstige to milliarder for første gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *