Jula er så vidt over, og nå er det påske. I hvert fall for TINE. – Litt tidligere enn planlagt, innrømmer meieriaktøren.

Rekordtidlig start på påsken for TINE

Allerede nå vil mange kunne finne TINE-melk på påskekartong i butikken. – Litt tidligere enn planlagt, innrømmer TINE.

Jula er så vidt over – og nå er det påske. I hvert fall for TINE. De neste ukene vil nemlig melk i påskedrakt rulles ut til butikker over det ganske land – tidligere enn noen gang.

– Vi har fått tilbakemeldinger om at påskekrimmen i fjor var vanskelig å løse, så i år gir vi folk litt ekstra tid. I hvert fall på Østlandet, i Trøndelag og på Vestlandet, smiler kommunikasjonsdirektør i TINE, Ingrid Wilberg Arnesen.

En årelang påsketradisjon

TINEs påskekrim har prydet melkekartongene hver eneste påske siden 1997. For to år siden vakte det enormt med engasjement da TINE forsøkte seg på en digital variant av den folkekjære krimmen. Det falt ikke i god jord hos nordmenn flest, som ville lese krim på frokostbordet i påskeferien. De startet et opprop, og TINE lyttet til folket og tok den populære krimmen tilbake i sin opprinnelige form igjen i fjor.

I år er det nok heller timingen på påsken som kan vekke mest reaksjoner.

– Ja, vi er veldig tidlig ute i år. Litt tidligere enn planlagt. Så det er bare å erkjenne at TINEs påskekylling med fordel kunne vært tro mot fjellvettregel nummer 9 og spart litt på kreftene, for å sikre at hun har med seg hele turfølget. Nordmenn flest er nok ikke like klare for påsketur, påskekos og påskekrim riktig enda, smiler Wilberg Arnesen og fortsetter:

– Vi har rett og slett gått tomme for vinteremballasje ved enkelte meierier. Derfor måtte vi bruke det vi hadde for hånden, og det var påskekartong med kylling og krim og full pakke.

TINE + påskekrim = sant

I år kjører TINE to sider med krim laget av mesterduoen som også sto bak fjorårets krim: Bobbie Peers og Sandra Steffensen. Som vanlig kan man tippe hvem som er de skyldige og bli med i trekningen av en premie, så snart påskesidene på tine.no er på plass.

– I år kommer kartongen ut før påskesidene er helt på plass, så de som løser påskekrimmen veldig raskt må smøre seg med litt tålmodighet før systemet for å melde inn svaret er oppe og går, avslutter Wilberg Arnesen.

Faktaboks:

Visste du at?

  • Påsken går hånd i hånd med krim her i Norge, men det er en særegen norsk tradisjon og ingen land har noe liknende.
  • TINE startet med påskekrim på melkekartongene i 1997.
  • Krimhistoriene har blitt skrevet av en rekke kjente forfattere som Unni Lindell, Jon Michelet, Anne Holt, Jo Nesbø, Tom Egeland, Kim Småge og Erlend Loe – for å nevne noen.
  • Siden oppstarten har hundretusenvis av nordmenn prøvd seg som påskedetektiver og sendt inn sine svar i et forsøk på å løse mysteriene på TINEs melkekartonger.
  • Siden 2011 var det forfatter Gunnar Staalesen og illustratør Arild Midthun som sto bak påskekrimmen på melkekartongene, med den kjente detektiven Ulf Ulvheim i spissen.
  • I år, som i fjor, er det stjerneduoen Bobbie Peers og Sandra Steffensen som står bak påskekrimmen på TINEs melkekartonger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *