HEMMELIGHETEN: Det er slike maskiner renserier bruker for å få skjortene krøllfrie. Christian Evensen (20) har startet Rens1 på Union.

Rene skjorter og fothygiene

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen august 2010.

Trenger du ren skjorte, rene sko og nye sokker? Christian Evensen (20) har startet Rens1, et renseri med service utenom det vanlige.

Her kan du nemlig kjøpe skjorteabonnement, og få vasket og strøket skjorta til bare 20 kroner gangen. Og om skoene stinker, kan du komme innom renseriet, putte skoene i et spesialskap og ta deg en kaffekopp mens skoene blir luktfrie. Sokkeskift trenger du heller ikke ha med det, for det kan du kjøpe hos Christian.

– Jeg ser jo for meg at forretningsmenn og bedrifter kan bli en kundegruppe, sier den unge gründeren.

Sammen med faren

Christian Evensen er lærling innen kontor og administrasjon. Resten av tiden bruker han på sin nyoppstartede bedrift sammen med stefar Kjetil Johansen, som også driver renseriet på CC.

Inntil nylig var Christian lidenskapelig bowler. Han var med på landslaget i bowling, og tilbrakte til og med et år i USA med bowling – og litt skolegang.

– Bowling er ikke det helt store her i Norge. Hallene er amatørmessige og ting ligger ikke til rette for bowlere på samme måte som i USA der det er en meget stor idrett. Derfor mistet jeg litt av inspirasjonen, så nå vil jeg bruke tiden min på å bygge opp Rens1 i stedet, sier Christian.

SKOLUKT: Putt skoene i et skap, vent åtte minutter, og de er luktfrie!

Ambisjoner

Selv om butikken er helt nystartet, har han mål og ønsker.

– Jeg vil forsøke å starte flere renserier i Drammens omegn, sier Konnerud-gutten.

– Og jeg vil prøve å få til avtaler med bedrifter om henting og levering av skjorter på arbeidsplasser, det sparer mye tid for kundene.

Det er vel få som virkelig liker å stryke skjorter, og få som får det til ordentlig. Christian avslører renseri-hemmeligheten: en skjorteoppblåser! Dermed blir også sømmene jevne og glatte, og et par drag over skjorteflakene med et avansert strykesystem, gjør skjorten som ny.

Nå har han fått avtaler med Comfort Hotel Union, og noen i bowlingmiljøet prøver ut skorenseskapene hans.

– Mange sportsfolk sliter med illeluktende sko, som i utgangspunktet er veldig dyre sko. Og det finnes mange råd for å fjerne lukten, men ingen virker – det vet alle som har prøvd, sier Christian.

Inni disse skapene foregår en steriliseringsprosess som dreper over 650 ulike typer bakterier, og etterlater skoene som nye luktmessig sett. 

Renser mobilen

Hos Christian putter du bare på en tjuekroning, venter i åtte minutter, og så er skoene klare. Man kan også putte inn ting som mobiltelefoner, som jo er bakteriebomber.

Renseriet åpnet 2. august, og Christian ser frem til at det blir fullt vigør igjen etter sommerferien. 

– Vi har også maskiner til selvvask, og det kan jo passe studenter som ikke eier egen vaskemaskin, sier han. 

Foruten skjorter, vasker eller renser Rens1 alt av klær, dyner og overmadrasser, mens store gulvtepper sender de bort til renserier som har spesialisert seg på det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *