Restaurantbransjen sliter?

Delte meninger

Ja, det virker som om restaurantbransjen i Drammen sliter ganske kraftig om dagen. Eller gjør den ikke det?

Helge Helgesen

Årsaken er i følge de fleste de stadig økende strømprisene, som er med på å ødelegge butikken.

Seriøst kan man jo ikke akkurat gå over til kun å servere kald mat, eller koldtbord som det jo heter på fagspråket, selv om det er veldig godt. Det må jo brukes strøm da også, og gjestene som skal spise vil jo se hva de spiser, så dermed kan man ikke dempe eller slå av lyset heller.

Men det finnes da en årsak som er like viktig hva gjelder restaurantbransjen.

Og den årsaken er minst like stor som strømkrisa.  Det er at det stadig dukker opp nye spise- og drikkesteder.  Er det ingen i den bransjen som innser at man for lengst har kommet til et metningspunkt?

Det koster jo millioner å bygge opp ett nytt sted, pusse opp et brukt sted, og ikke minst, finne folk som skal arbeide der, det være seg som kokker, servitører osv.

Bør kanskje ha med i bakhodet alle leverandørene også.  Kjøttbransjen, fiskeleverandørene, bryggeriene, grønnsaksleverandørene.  Litt av et apparat som må fungere.  Vet ikke, men tror det var litt mer oversiktlig i det man kaller for gamle dager.

Nye steder dukker jo opp rimelig raskt, alle skal tjene penger, helst masse penger.  En eller annen gang er det pinadø ikke igjen folk som skal på alle spisestedene.

Og folket svømmer jo ikke i penger.  Men like fullt betaler man i dag opp mot 150 kroner for en halvliter med øl, en halvliter som koster rundt 30 kroner i butikken.  Forstår det med hyggen, men det er pinadø ei dyr hygge.

Det er jo definitivt delte meninger om denne oppoppingen av nye utesteder og alt som må til.  Men de som satser, som er tøffe nok, står på. Og bra er det jo at noen lykkes.

Aner overhodet ikke hvor mange serveringssteder det finnes rundt Bragernes og Strømsø sentrum, men antallet har vokst, og vokser stadig.

Kan jo slenge inn en brannfakkel til slutt….hvorfor mangler vi bydelspuber?

Tekst: Helge Helgesen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *