Den enkle er ofte det beste på tur. Husk frukt og grønt!

Rimelig matmoro i høstferien

En av fire skal ha høstferie melder Virke i en pressemelding. Blant de som skal reise bort er det ca halvparten som skal ha ferie i utlandet. Men må man reise bort for å kose seg i høstferien? Her får du tips til turmat som er både hyggelig å lage og spise sammen

Etter mye regn i starten av høstmånedene er det nok mange som lengter etter sol og varme, og trekker mot sydligere strøk. For andre er høstferie synonymt med fjellet og hytta, og ikke minst familietid.

Enten man skal på hytta eller være hjemme er det mye man kan gjøre i høstferien som ikke koster penger forteller Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Hva med å ta en tur ut i skogen og nyte høstens friske luft og alle de fine fargene? Er vi heldig får vi også sol.

– Uansett hvor turen går er det lurt å pakke sekken med noe ekstra godt og næringsrikt, råder Sagen.

Enkel og god turmat

En fin aktivitet i ferien kan være å forberede turmaten sammen på kjøkkenet. Med så mange gode norske råvarer som høsten gir oss er det mye godt man kan lage. En enkel og rimelig rett som går fort å lage er rivesuppe. Den kan enten tas med på termos eller lages over bålpanne eller bål.

– Denne gir god varme i kroppen på en kald høstdag og gir deg energi til å fullføre turen med godt humør, sier ernæringsrådgiveren.

Litt bedre tid i ferien gir rom for å utforske med nye turoppskrifter. Hva med grove grønnsaksmuffins,  matmuffins  eller grove muffins  med sprø og søte norske epler. Enkle å putte i sekken og perfekt turmat.

Vil du ha mer tid ute og mindre tid på kjøkkenet finnes ikke enklere turmat enn brødskiver med godt innhold. Hva med å grille skivene på bålet og lage noen deilige ostesmørbrød?

For litt ekstra kos er det ikke noe som er så godt som grillede bananer. Fyll med hakkede nøtter og sjokolade for en digg smaksopplevelse.

Bananer på grillen eller over bålpannen er en delikatesse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *