KLAR: Ane Lislerud Gundersen (30) har minsket totalt 19 centimeter og seks kilo på 10 runder med denne maskinen. Her kobles hun til i mens hun går på tredemøllen.

Rister seg i form

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i oktober 2010.

– Kjapp og effektiv trening, sier Ane Lislerud Gundersen (30) fra Drammen. I snart et år har hun valgt å trene med vibrasjon i stedet for vanlig helsestudio. Siden den gang har hun minsket 19 centimeter og seks kilo.

Den tidligere så aktive jenta fikk diabetes 1 og epilepsi sent i tenårene. Da hadde hun gått på Norges Toppidrettsgymnas og spilt håndball først for Strømm i Svelvik, deretter for Stabæk IF.

Medisineringen gjorde at hun gikk opp 30 kilo.

– Moren min trente her, og syntes det var veldig ålreit. Så jeg ble med henne en gang, og dette likte jeg også, sier Ane.

Sparer tid

– Jeg har ikke motivasjon til å begynne på et vanlig helsestudio, innrømmer Ane.
– Det tar lang tid, minst halvannen time før du er ferdig med programmet ditt. Og jeg synes ikke det er særlig morsomt, heller. Her er det innmari koselig, og jeg merket resultater veldig fort.

SOSIALT: Ane Lislerud Gundersen tar en kaffepause før trening. Aud Inger Kristiansen og Lisbeth Selmer ved Aiga fitvibe studio treningssenter holder henne gjerne med selskap.

På Aiga tar treningen en halv time.

– Vibrasjonstrening er i all hovedsak trening ved hjelp av en vibrerende plate. Denne formen for trening er effektiv og stimulerer muskelfibrene til å trekke seg sammen i stor hastighet. Dette gjør at man strammer musklene og øker blodsirkulasjonen. Mange tror at det er kun maskinen som gjør jobben, men ved å spenne musklene selv får man utrolige resultater, forklarer Aud Inger Kristiansen ved Aiga i Lier.

Den andre maskinen er en Miha Bodytec, såkalt EMS-trening som går ut på å sende elektriske stimulanser inn i musklene via store pads som ligger inni spesialsydde vester. Inntil nylig har disse maskinene stort sett blitt brukt innen konkurranseidrett og rehabilitering.

Miha-maskinen er for de som ønsker å minske fort i størrelse.

Miha Bodytec trening er spesielt tilpasset en bred målgruppe på grunn av det store spekteret av funksjoner. 

– På grunn av de hurtige treningsresultatene og den lave innsatsterskelen, passer Miha Bodytec trening også til personer som har liten eller ingen motivasjon til å trene, sier Lisbeth Selmer.

Medisinsk

– Alle maskinene våre er medisinsk godkjente, sier Aud Inger.
– Vi har også kunder som har blitt sendt hit av lege eller fysioterapeut, fordi de har en eller annen skade som gjør annen trening for belastende.

– Selv har jeg behcterews, og for meg betyr denne treningen et liv uten smerter, sier Lisbeth.

– Uansett alder og fysisk form, finner man et nivå som passer her, sier Aud Inger.

– Vi har hatt folk som vi omtrent har dyttet opp på brettet, men det tar sannelig ikke lang tid før de omtrent spretter ut av døren her, sier de to.

– Vi har mange historier å fortelle om folk som har begynt å fungere igjen etter forskjellige sykdommer, sier Lisbeth.
– I slike tilfeller er det viktig at vi er til stede hele tiden, og det er vi. Vi er i rommet og passer på absolutt hele tiden, sier hun.

– Jeg begynte å trene vibrasjonstrening selv på Vibratrim i Drammen. Jeg syntes det var både morsomt og effektivt, og enormt tidsbesparende, sier Aud Inger. Dermed kom planene om å starte noe lignende selv.

Planene ble realisert da Aiga åpnet for tre år siden i et lokale innerst i Industrigata i Lier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *