Robert Gebuhr

Robert er nominert til årets grasrottrener i fotball

Robert Gebuhr er trener for ÅIF. Eller var det DBK? Vel, faktisk er svaret ja på begge. Han trener et samarbeidslag for fotballjenter 15 år fra ÅIF og DBK. Nå er han nominert til årets grasrottrener, og her kan du lese hvorfor du skal gi ham din stemme innen midnatt 1. oktober.

-Jeg begynte å trene Åssia-jentene allerede da de var seks år gamle, så vi har fulgt hverandre i mange år nå, sier Robert, som er oppvokst på Åssiden og har spilt fotball i ÅIF siden han var liten gutt.

-Men laget ble tynnet ut, og i fjor sommer så det ut til at vi ikke kunne stille et lag. Det var da ideen om et samarbeid med DBK kom, også fordi vi visste at de slet med samme problem.

Over all forventning

Det var slett ingen naturlig ting å inngå et samarbeid mellom ÅIF og DBK. Historisk sett har de to foreningene vært konkurrenter på flere fronter. Men samarbeid ble det, og hittil er det utelukkende en solskinnshistorie.

-Vi startet opp samarbeidet i fjor høst, og nå har vi hatt ett år sammen. Det har gått over all forventning, og vi har klart å skape en flott sosial arena for jentene på tvers av bydelene, forteller Robert Gebuhr.

-Jentene har fått utvidet sine omgangskretser, og nå fartes det mye mellom Åssia og Øren også utenom trening og kamp.

Ikke nok med at lagene er slått sammen – de har til og med økt i antall spillere. Antagelig fordi det er godt synlig hvor fint de har det sammen.

Mestring i et godt miljø

-Nå er vi rundt 30 jenter, og vi har to 11er-lag; et lag i interkrets, samt et lag i 3. divisjon. Interkretslaget farter mye nedover i Vestfold og Telemark, og er for de jentene som liker sportslige utfordringer. 3. divisjonslaget er for de som ikke har de største ambisjonene, og som er med fordi de liker lagspill og moro, sier Robert.

I tillegg til treninger et par-tre ganger i uka, samt et par kamper i uka, sørger Robert for at jentene har hyppige sosiale samlinger.

-Det er viktig at jentene får oppleve mestring i et godt miljø og at de blir godt kjent med hverandre. Og det er fint for meg å få være med å skape denne arenaen for jentene, sier Robert, som selv har en datter på laget.

Han er slett ikke sikker på hvem som har nominert ham til grasrotprisen, men mistenker at daglig leder Ørjan Dimmestøl i ÅIF har en finger med i spillet.

Sånn gjør du det

Her kan du stemme på Robert Gebuhr.
Stemmefristen er 1. oktober kl 23.59. Alle over 18 år kan stemme en gang. De fem nominerte med flest stemmer i hver krets vil bli vurdert av en lokal jury, som kårer Årets Grasrottrener i hver krets. Klubben til vinneren vil motta 10.000 kr.
En nasjonal jury vil kåre en vinner blant de 18 kretsvinnerne. Vinneren nasjonalt blir invitert til Cupfinaleseminaret 7.-10. desember 2023 og Idrettsgalla i Trondheim 6. januar 2024. I tillegg mottar klubber til den nasjonale vinneren ytterligere 20.000 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *