Her har båtene passert Ypsilon og noen har "parkert" ved Øvre Sund bru.

Roklubbens vårslipp i strålende sol

Drammen bader i vårsol, og et sikkert tegn på at våren er her, er Roklubbens sesongåpning og defilering på elva.

Tekst og foto: Bente Wemundstad

Leder Espen Bergeli ønsket velkommen til en ny sesong. Og det er faktisk hundrede gangen medlemmene har kommet ut av vinterdvalen og satt båtene på vannet. I år feirer Roklubben 100 år, og feirer det med en jubileumsbok som er rett rundt hjørnet. Men historien begynte lenge før, nemlig i 1878, da klubben ble stiftet for første gang. I 1904 lå klubben inaktiv før den ble gjenopprettet 12. juni 1924. Etter det har historien vært sammenhengende, og Drammen Roklubb har vært et fast innslag på Drammenselva, og også i nasjonale og internasjonale regattaer.

Jubileumsåret starter brått med Drammen Rivercup allerede neste helg. Da kommer rundt 200 deltakere til å innta elven, og det blir satt opp tribuner og boder langs elvebredden. Levende musikk blir det også, så her er det bare til å møte opp!

Leder i Drammen Roklubb, Espen Bergeli, erklærte sesongen for åpnet lørdag.
Her går flaggene til topps.

Flaggheising

Utenfor Roklubbens lokaler på Bragernes står to flaggstenger. For å markere at sesongen er i gang, heises vimpelen til Drammen Roklubb i den ene, og det norske flagget i den andre flaggstangen. Vimpelen skal henge oppe til det er på tide å lukke båthuset for vinteren.

Defilering på elva

Tradisjonen tro, skal båtene defilere på Drammenselva på åpningsdagen. Værgudene velsignet det hele med knall blå himmel, og båtene ble båret over Øvre Strandgate og mot elva. Båtene er lette å håndtere, men potensialet for skader på båtene er likevel til stede under håndteringen. Prisen for båter av denne typen er fra 200.000 kroner og oppover, og det gjør skikkelig innhugg i klubbens økonomi. Den tøffeste båten å håndtere er selvsagt åtteren. Den krever åtte til å ro, og omtrent like mange til å bære og sjøsette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *