Sverre Bjertnæs, Lakseskatten (2023-24). Fra utstillingen Hjem. Foto: Øystein Thorvaldsen

Sesongåpning på Vestfossen Kunstlaboratorium

Åpningen skjer kommende lørdag, det er Ingrid Røynesdal, direktør for Nasjonalmuseet som st¨r for høytidelighetene.

Taler ellers ved daglig leder Lars-Andreas Kristiansen, ordfører i Øvre Eiker Adrian W. K. Tollefsen, fylkesordfører i Buskerud Tore Opdal og kunstner Sverre Bjertnæs.

Enakteren Gi meg hånden spilles kl 15:00 og varer i 15 minutter. Stykket er skrevet av dramatiker Arne Lygre til utstillingen Hjem og fremføres av skuespillerne Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kaalstad. Regi: Johannes Holmen Dahl.

I år er det første gang Vestfossen Kunstlaboratorium (VKL) viser en soloutstilling som hovedutstilling. Hjem er en omfattende presentasjon av Sverre Bjertnæs’ kunstnerskap, bestående av rundt 40 nye og gamle malerier og skulpturer, alle hengt opp eller stilt opp av Fredrik Værslev våren 2024. Nytt i år er også en egen utstilling med verk fra VKLs kunstsamling, som vises på Mesaninen i Hovedbygningen. Utstillingen Samtaler med minnet i Utstillingshallen gir et sjeldent og fascinerende innblikk i Aase Gulbrandsens særegne og abstrakte kunstneriske univers. Prosjektrommet er den gamle fabrikkens stemme – her vises en utstilling dedikert Vestfos Cellulosefabrik og den spennende historien som gjenspeiles i våre røffe lokaler. Til sist viser Galleri Star en soloutstilling med landskapsmalerier av den Drammensfødte 1800-tallsmaleren Johan Fredrik Eckersberg – med motiver fra Hallingdal til Madeira.

Slik blir sesongen:

I hovedbygningen: Sverre Bjertnæs – Hjem, hengt opp av Fredrik Værslev

I utstillingshallen: Aase Gulbrandsen – Samtaler med minnet

I Galleri Star: Johan Fredrik Eckersberg – fra Hallingdal til Madeira

I prosjektrommet: Fabrikken – en fortelling i tre akter

Mesaninen: VKL-samlingen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *