– Sikker på at denne vil redde liv

Tidligere har brannbilen kjørt på veiene i Nedre Eiker, Sylling og Eggedal. Nå donerer Drammensregionens brannvesen bilen til krigsrammede Ukraina.

Erlend Berg tok imot donasjonen på vegne av NUBAS. Brannsjef Torgeir Andersen forsikret at bilen nylig gikk gjennom EU-godkjenning.

Krigen i Ukraina har skapt en svært vanskelig situasjon for redningsmannskapene i landet, og flere norske brannvesen har sendt biler og utstyr til sine ukrainske kollegaer, for å bidra til å redde sivile liv. På mandag holdt Drammensregionens brannvesen en enkel markering, hvor de ga bort en mannskapsbil med utstyr til Ukraina.
– Vi er helt sikre på at denne bilen vil redde liv. De ukrainske brannvesenene har et stort behov for biler og materiell, og i Ukraina er dette veldig bra utstyr, forteller Erlend Berg. Han tok imot donasjonen på vegne av NUBAS (Norsk Ukrainsk Brann- og Ambulansestøtte), en frivillig organisasjon som sørger for overleveringen av norske donasjoner av brann- og ambulansemateriell til Ukraina.

Lokal brannbil

Mannskapsbilen har vært på oppdrag flere steder i drammensregionen. Den kom til brannvesenet i Nedre Eiker kommune i 1998, og tjenestegjorde der til den ble flyttet til Sylling i 2007. Sju år senere kom den til Eggedal, hvor den har vært i bruk frem til nå. Da mannskapsbilen i Eggedal skulle skiftes ut ble det foreslått å donere den til Ukraina.
– Vi nølte ikke med å si ja til å støtte dette forslaget, og vi er stolte av å kunne bidra til en god sak. Vi vil også takke NUBAS for det store engasjementet de viser, sier ordfører i Lier Gunn Cecilie Ringdal, som er leder i Drammensregionens brannvesens representantskap.

I god stand

Mannskapsbilen er fra 1998, og har dermed den fordelen at den har lite elektronikk og er enkel å reparere og finne reservedeler til.
– Det har vært viktig for oss at det vi sender nedover er i god stand, og at det er noe kollegaene våre der nede kan få bruk for. Bilen ble EU-godkjent for en uke siden, så den skal være i orden, forteller brannsjef Torgeir Andersen.
I tillegg til mannskapsbilen gir de også bort nyttig utstyr, som røykvifter, redningsverktøy, strømaggregat og bekledning, samt litt «ekstra» i form av energibarer, som vil komme til nytte ved krevende innsatser.
– Vi vil benytte denne anledningen til å sette fokus på de vanskelige forholdene våre ukrainske kollegaer jobber under. Forhåpentligvis kan det inspirere flere til å bidra til dugnaden mange norske brannvesen er med på, sier brannsjef Andersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *