BLÅMANN: Rune Harald Jahnsen inviterer igjen til en blå aften på Skioldhytta på Konnerud. 

Sjela til Skiold

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i august 2010.

Det er klart for en Blaa aften igjen på Skiold-hytta. Lørdag tar Rune Harald Jahnsen med seg bandet sitt, Dog & Beggar Band, og flere andre musikere inn på skauen på Konnerud og spiller inn i den blå sensommerkvelden.

Det er fjerde gang idrettslaget Skiold med Jahnsen som arrangør drar i gang denne aftenen med kultur, musikk og natur i fokus.

Ingen lyttekonsert

Sjela til Skiold er en av sangene Rune Harald Jahnsen har skrevet. Det er en kjærlighetssang til idrettslaget hans, laget han har vokst opp med og fortsatt er medlem av. Selv om han strengt tatt bor nærmere Strømsgodset.

Sangen er en av flere selvskrevne låter som fremføres denne blå aftenen, og resten er sanger som hentes fra blant andre Neil Young, Bruce Springstein og Cornelis Vreeswijk.

– Det er slett ingen lyttekonsert, sier Jahnsen. 

– Her spiller vi musikk til lyden av unger som plasker i sjøen og fresing fra grillene. 

Noe klirring i flasker blir det kanskje, men dette er et arrangement for familien. Derfor starter de også klokken 16, og avslutter i 22-23-tiden. 

– Før det tipper over og utarter seg, smiler han.

VIP-bordene er for lengst utsolgte, men det er plenty plass på området rundt Skioldhytta, og det er bare til å ta med seg campingstoler og plassere seg.

– Og festivalhatt og lommelykt, sier Rune.

Blått lys

På programmet står også den ”up and coming” artisten Trine Hartz, som synger sine egne låter. Bandet A Few fra Eidsfoss kommer, og det gjør også duoen Kristine og Erik Andreas fra Hof/Eidsfoss. Med andre ord ligger det an til variert og god stemningsmusikk oppe i Konnerudmarka på lørdag.

– Stemningen får prikken over i-en med lysmester Jann Bordeviks nydelige lyssetting over scenen og plassen, sier Jahnsen.

Partytelt er også kjøpt inn som tilfluktsted i tilfelle regn.

– Det har vært fint vær hver gang vi har arrangert Blaa Aften, og dermed tør vi ikke forvente annet enn regn.

Skioldhyttas kjøkken skal brukes til kaffekoking og vaffelsteking. Ølkraner og griller settes opp utendørs. Det selges mat- og drikkebonger, og det er absolutt ingen muligheter til å bruke kort.

– Penger tar vi gjerne i mot da, både inngangspenger og penger for vafler og burgere. Og overskuddet går til idrettslaget, sier Jahnsen, som håper at riktig mange tar turen til en naturrik musikkopplevelse på lørdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *