Regnet skaper trøbbel for mange fredag, ifølge forsikringsselskapet If. (Foto: Pixabay/Pexels/CC)

Skader fra regnet strømmer på til If

Forsikringsselskapet If har ved 10-tiden fredag fått meldt inn nærmere 40 skader fra det kraftige regnværet siste døgn.

Skadetallet er ventet å stige utover fredagen og i helgen, opplyser kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Regnet skal jo fortsette, sier han.

– Det er først og fremst vann som har trengt inn i kjellere hos boliger og bedrifter på Sørlandet og Østlandet. Vi har blant annet fått inn skader fra Sarpsborg, Tønsberg, Drammen, Arendal og Holmestrand til nå, sier Clementz.

– Det tar som regel litt tid før det er mulig å få et godt bilde av hvor mange skader slike regnvær fører til. Det er alltid et etterslep i skademeldingene. Noen ganger kan det ta uker, sier understreker Clementz.

Han har foreløpig ikke noe anslag på hva skadene utgjør i kroner og øre.

– Det er umulig å si på et så tidlig tidspunkt. Nå sender vi ut folk for å hjelpe til med skadene, vi er mindre opptatt av å taste på kalkulatoren. Å få vann inn i huset eller bedriften påvirker dagligliv og drift i ukesvis. Derfor prøver vi å være på plass med skadeeksperter så tidlig som mulig for å hjelpe i en vanskelig situasjon og begrense skadevirkningene for folk og bedrifter, sier Clementz.

Ekstremværrapporten 2023, som If la frem for klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen 17. oktober, kom det frem at norske kommuner ikke er godt nok forberedt på et stadig villere og våtere vær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *