Skaurock i Finnemarka

Midt i hjertet av Finnemarkas nordområder ligger Lunnaashytta, ei lita tømmerkoie fra 1930-tallet som ble brukt i forbindelse med tømmerdrift. Hytta eies av Statskog og er ei åpen hytte hvor man kan overnatte  ei natt eller to.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Hver høst er det skaurock på Lunnaas, da møtes skaufolket til hyggelig samvær med musikk, bålkaffi og noe å bite i.

Som ivrig skautraver var dette noe jeg måtte oppleve, men i dag måtte jeg gå uten Emil som hadde fått kennelhoste og var veldig smittsom.

Gikk etter lyden

Jeg kjørte opp til Øst-Modum forbi Tyrifjord hotell, tok skogsbilveien skiltet Breili/Djupengrop. Kjørte cirka fem kilometer, tok til høyre opp til Djupengrop og parkerte på toppen. Gikk et stykke på skogsbilvei til jeg fant blåmerket pil som viste til venstre inn i skogen. Fulgte blåmerkingen i variert terreng. Passerte vakre vann, fjell og flotte furutrær, litt bratt, litt myr og tørre fine stier. Jeg kom til et tre som hadde to blå ringer, her gikk jeg rett frem og fortsatte til jeg hørte latter og prat. Da skjønte jeg at jeg var fremme. Da jeg kom inn på Lunnaasplassen så jeg en glad gjeng som satt rundt bålet og koste seg med kaffe og bålstekte sveler. Jeg ble tilbudt en plass rundt bålet, samt sveler og ekte skaukaffi. Skal si det smakte, det er noe eget ved å treffes på skauen som dette, helt utrolig koselig.

Skaurockeren

Så var det tid for underholdning, det var det Dagfinn Kolberg som sto for. Han er en kjent skaurock-artist og naturfotograf som har underholdt på Lunnaas en rekke ganger. Jeg ble trollbundet av hans vakre tekster fra selvopplevde naturopplevelser og kjærlighet.

Da konserten var over og bålet begynte å ulme ut, var Lunnaas dagen også over. Jeg hadde truffet flere jeg kjente fra Facebook gruppa Finnemarkas venner og knyttet nye bekjentskaper. Det var ei meget fornøyd dame som trasket hjemover på blåmerket sti og nynnet på Dronningdrøm av Dagfinn Kolberg.

For informasjon om Lunnaas kan dere gå inn på Facebook siden “Venner av Lunnaas”.

 

 

 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *