Skilykke på Hovlandsfjell

I de siste dagene har det kommet masse deilig snø, det er en gave til en som elsker å stå på ski. Jeg har også startet juleferien i dag, som er en liten luksus man har som student. Da ble valget lett, jeg skulle ut i marka med ski på.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Jeg sjekket først Yr for å se om det var mulighet for å få med seg soloppgangen, da sto det at i Vikersund var det soloppgang klokka 09.00, flott! Så sjekket jeg skisporet.no, og så at løypene var kjørt opp, perfekt!

Jeg kjørte til Geithus, derfra tok jeg skogsbilveien til Sponevollen parkering hvor løypene starter. Jeg gikk i skumringen og tok til venstre hvor det sto skiltet til Hovlandsfjell. Temperaturen var -12C og skismøringen var blå Svix. Det var en del bakker i starten, men med god smøring hadde jeg “spikerfeste” og gikk rett opp bakkene uten å glippe.

Etter hvert flatet det ut, og et nydelig vinterlandskap åpenbarte seg.  Jeg passerte snøkledde trær og tjern i total stillhet, knirkingen i snøen fra ski og staver var eneste lyd, for en fredfull opplevelse.

Omsider kom jeg frem til Hovlandsvarden og utsiktstårnet der. Jeg klatret opp i tårnet og til min store glede hadde solen så vidt dukket opp over horisonten. Himmelen var fylt av de vakreste farger og det var et vakkert skue. Jeg begynte å bli kald, så jeg spiste nista mi og drakk deilig varm kakao, før jeg la i veg tilbake med sola i fjeset og glede i hjertet.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *