Slår ring om Drammen Pride

I år har de politiske partiene og ikke minst politiet slått ring om Drammen Pride – et plaster på såret etter hendelsene i Oslo tidligere i sommer. Paraden vil gå lørdag 14.30 i Drammen. I Svelvik starter paraden klokken 11.00.

Tekst: Frode Winther Nylehn-Johansen

Det eneste partiet som ikke deltar, er Kristelig Folkeparti, som heller ikke var med på å danne Partnerskapsloven. Hvorfor Kristelig Folkeparti ikke deltar i det hele tatt, har det i skrivende stund ikke kommet noen kommentarer til. De øvrige politiske partiene vil være vakter rundt selve toget som går fra Engene 50 til Drammen Park. Ansvaret vil i all hovedsak være å hindre folk å bli truffet av biler og andre store hendelser.

Politiet har i flere uker hatt fokus på arrangementet og vil ha en solid tilstedeværelse i Drammen generelt både sivilt og uniformert.

Fra fredag til søndag skal kjærligheten blomstre. På høy tid etter covid 19 og andre grusomme hendelser som de fleste helst vil glemme.

Siden Paraden i Oslo ble avlyst grunnet terror, kommer også folk fra Oslo. I tillegg kommer organisasjoner som blant annet Bamseklubben, SLM OSLO, Skeiv verden, og fantastisk nok Mjøndalen Idrettsforening, Brageteateret og Kriminalomsorgen og mange flere.

Lørdag arrangeres Pride Night på Union Scene. Der kan det fristes både med artister som Annprincess og Ferdinand og mange andre. Dørene åpner klokken 18.00-02.00 med et lite forspill. Det vil selvfølgelig bli flere trekkplaster i helgen. Fullt program finner du på nettsidene til Drammen Pride www.drammenpride.no

“FOLK MÅ FÅ LOV TIL Å ELSKE DEN DE VIL”

ordforer i Drammen Monica Myrvold Berg (AP)

 

 

Her går årets Pride-parade i Drammen.

Fra Paradise hotel til Drammen Pride

Artisten, danseren og DJ FERDINAND er nok et uskrevet blad for de fleste, men blant homsemiljøet er han rene LADY GAGA. Videoer med advarsel på begynnelsen på grunn av sterke bilder og “attitude” som få, er hittene “Partymonster” og “Check Up On It” og ” Down For It ”  – gjengangere på homseklubber.

Tekst: Frode Winther Nylehn-Johansen

DJ Ferdinand

Noen vil nok dra kjensel på han fra Paradise Hotel der han var med i fjor. Ferdinand er en ambassadør mot mobbing og hat. Han forteller på Instagramkontoen sin at hans oppvekst på skole og i dagliglivet ikke har vært en dans på roser på noen måte. Dette viser han i hiten “Partymonster” der det vises ganske sterke bilder av mishandlede homofile.

Fordomsfrihet

Artisten, låtskriveren, DJ og danseren Ferdinand har de siste årene vokst frem som et friskt og viktig pust i norsk popmusikk. Som representant for fordomsfrihet, åpenhet og anti-jantelov stikker Ferdinand seg ut som en ledestjerne blant en oppadstormende, ung og sulten generasjon.

Han vil omdefinere hva det vil si å være popstjerne, hva det vil si å bli et ikon. Som mange unge skeive har Ferdinand følt på utenforskap og fordommer, men gjennom musikken vil han inspirere de som føler seg utenfor normen. Han ønsker å være det forbildet han selv manglet da han vokste opp. Ferdinand har allerede bygget et godt renommé som live performer gjennom opptredener på Norges største Pride-festivaler, Folketeateret, Samfunnet Bislet, Edderkoppen scene, Kulturhuset og utallige klubbscener på Østlandet.

Unik og spennende

De siste årene har han også slått seg opp som DJ, som fast inventar på utestedene Elsker, SALT og Brød&Sirkus i Oslo. Ferdinand har allerede utviklet seg til å bli en unik og spennende artist, og definitivt et navn verdt å merke seg i årene som kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *