VALG 2023 PÅ TV 2: Foran fra venstre: Elin Ludvigsen, Aslak Eriksrud, Guri Solberg, Guro Halleraker, Arill Riise og Linn Wiik. Bak fra venstre: Morten Sandøy, Kjetil H. Dale, Selma Joner, Rune Kjos, Morten Westgaard og Yvonne Fondenes. Foto: Espen Solli/TV 2

Slik blir valget på TV 2

11. september skal det avgjøres hvem som skal styre Norges kommuner og fylker de neste fire årene. TV 2 gir velgerne en bred og omfattende dekning fram mot valgdagen.

Dette blir et svært spennende valg. Vi har en regjering som seiler i motvind, og det går mot politisk drama i en rekke store norske byer. Valg er noe vi alltid satser stort på. Det er en del av vårt samfunnsoppdrag, sier TV 2 nyhetsredaktør, Karianne Solbrække.

På TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Play blir det en rekke valgsendinger, med to partilederdebatter som de store høydepunktene – i tillegg til selve valgnatt-sendingen mandag 11. september.

Ny debattleder

Partilederdebattene sendes direkte tirsdag 29. august og onsdag 6. september. Den første debatten holdes i TV 2s studio i Media City Bergen, den andre går fra Deichman i Bjørvika i Oslo. Partilederdebattene ledes i år av Arill Riise og Yvonne Fondenes. Mens Riise har ledet disse debattene på TV 2 siden valget i 2015, blir det debut for Fondenes i akkurat denne rollen.

– For meg er dette drømmejobben. Det er en av de mest spennende jobbene under et valg og jeg gleder meg skikkelig. Og jeg er glad for at jeg skal dele oppgaven med Arill. Vi skal stille spørsmålene seerne våre faktisk lurer på og kreve svar, sier Yvonne Fondenes.

Hun er i gang med forberedelsene til den nye oppgaven.

– Alltid før slike store oppgaver er jeg spent og nervøs, men gleder meg mest. Jeg forbereder meg alltid godt og bruker mye tid på å lese historiske målinger, politiske biografier eller se gamle og nye debatter. Hva har politikerne sagt og lovet før? Hva har de ikke villet svare på i tidligere intervjuer? Det er ofte her man kan finne inspirasjon til noen av de gode spørsmålene, forteller Fondenes.

TV 2s tallknusere

TV 2 har en tradisjon og et rykte for å være best på tall. Ambisjonen for 2023-valget er å befeste denne posisjonen, både før, under og etter valget. TV 2s tall-team med valganalytiker Terje Sørensen og tallanker Kjetil H. Dale i spissen er selvsagt klare for å gyve løs på et nytt valg med nye tall. Duoen er allerede godt i gang, blant annet med en egen prognosemodul, som ble lansert på TV2.no i juni.

– Vår valgprognose på TV2.no gir dem som bor i Norges 50 største kommuner, det vil si 3,6 millioner nordmenn, muligheten til å se hvilken vei makten ser ut til å vippe i sin kommune, forteller Karianne Solbrække.

Vil nå unge velgere

TV 2 har stor bredde i dekningen av kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2023. I tillegg til de ulike valgsendingene, har valgstoff og politikk også sin naturlige plass i den løpende nyhetsformidlingen både på TV2.no og i nyhetssendingene på TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Play. På toppen av dette satses det også på eget innhold på sosiale medier, og TV 2 Nyheter har egne kontoer på både TikTok, Snapchat, Instagram og Facebook.

– Vi mener det er spesielt viktig å treffe de aller yngste velgerne. TV 2-nyhetene har allerede et solid avtrykk i sosiale medier. Dette bygger vi videre på inn mot valget. Vi skal sørge for at valgsatsingene våre når unge på deres egne plattformer og premisser, og vi skal skape eget valginnhold for unge velgere, forteller nyhetsredaktøren.

TV 2 valgdekning:

SoMe og video – Morten Westgaard og Guro Halleraker skal lede TV 2s SoMe-satsing gjennom valget. Med glimt i øyet og egne konsepter tilpasset plattformene og følgerne, skal vi vise en litt annen side av politikken.

Tallknuserne – premiere på TV 2 Nyheter og TV 2 Play 24. august kl. 17.30.
I programmet Tallknuserne tar TV 2s tallknusere et dypdykk inn i tallene som betyr noe, og gir deg de ferskeste prognosene og analysene før valget. Ledes av Kjetil H. Dale, sammen med valganalytiker Terje Sørensen.
Totalt tre episoder, med førstegangsvisning på TV 2 Nyheter og TV 2 Play torsdagene 24. august, 31. august og 7. september kl. 17.30.

Valgkveld – premiere søndag 27. august kl. 21.15 på TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Play.
Valgkveld gir vi deg valgkampens største saker og snakkiser. Med spennende gjester i studio tar vi opp temaene som angår folk flest. Ledes av Linn Wiik.
Valgkveld sendes søndag-torsdag, utenom partilederdebattene tirsdag 29. august og onsdag 6. september.

Partilederdebatter – tirsdag 29. august (Bergen) og onsdag 6. september (Oslo) kl. 21.40 på TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Play.
Partilederne kjemper om din stemme når de møtes ansikt til ansikt! Yvonne Fondenes og Arill Riise krever svar på de aller viktigste spørsmålene i valgkampen.

Bakrommet – tirsdag 29. august og onsdag 6. september, før og etter partilederdebattene (fra kl. 19.00) på TV 2 Nyheter og TV 2 Play.
Guri Solberg og Rune Kjos med gjester lader opp til partilederdebatt, og oppsummerer med analyser, reaksjoner og kommentarer etter debatten. Stål Talsnes er utegående reporter.

Valgvorspiel – søndag 10. september kl. 20.00 på TV 2 Nyheter og TV 2 Play.
Vi tar pulsen på Norge og varmer opp til valgdagen. Med hjelp fra gode gjester serverer Elin Ludvigsen, Morten Sandøy og tallanker Kjetil H. Dale de ferskeste tallene og analysene om sakene som avgjør valget.

Valgnatt – mandag 11. september kl. 19.00 på TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Play.
Morten Sandøy og Elin Ludvigsen leder oss gjennom valgkvelden og -natten fra studio i MCB i Bergen. Med gjester, eksperter, tallanker Kjetil H. Dale og valganalytiker Terje Sørensen.

Partilederutspørring – mandag 11. september på TV 2 Direkte, TV 2 Nyheter og TV 2 Play.
Direktesendt partilederdebatt fra Vandrehallen på Stortinget. Samproduksjon mellom TV 2 og NRK. TV 2s programleder er Selma Joner.

Valgmorgen – tirsdag 12. september kl. 06.00 på TV 2 Nyheter og TV 2 Play.
Vi tar deg gjennom valgresultatene, med gjester, eksperter og TV 2s tallknusere.

TV 2 Nyheter – På TV 2 Nyheter blir det egne valgsendinger kl. 08.00 hver morgen fra 28. august, og vi skal selvfølgelig ha storbydueller og lokale debatter fra en rekke norske kommuner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *