Monica Østenengen og hunden Emil en tidlig septembermorgen.

Soloppgang på Storsteinfjell

Tidlig tirsdags morgen dro Emil og jeg til Egge i Lier. Vi kjørte opp Eikseterveien og parkerte på Eggevollen. Målet var å oppleve soloppgangen fra Storsteinsfjell.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Vi gikk på blåmerket sti fra Eggevollen som er den letteste veien opp. Klokka var 05.40, og i følge YR skulle solen stige opp klokka 06.25.

Vi gikk i høyt tempo langs stien samtidig som vi hadde blikket festet på himmelen i øst som begynte å bli oransje. Det er som å gå om kapp med sola for skal man få fine bilder. Det er snakk om minutter.

Vi hadde ikke trengt å bekymre oss, for når vi sto på utsikten klokka 06.10, hadde vi fremdeles et kvarter igjen. Vi koste oss med knekkebrød og kaffekopp mens vi ventet på sola. Som alltid er det verd å stå opp for.

Himmelen i øst var farget i de vakreste nyanser av rødt, oransje og gult, hele Lierdalen var tilsløret av tåke. Det var en helt fantastisk stemning.

Vi tok noen fine bilder og nøt utsikten, før vi tok en bratt blåmerket sti ned igjen forbi Svarttjerna og ut på Eikseterveien.  Vi var enige om at finere start på dagen kan man vel ikke få.

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *