ØNSKER VELKOMMEN: F. v.: Frokostkokk Tamara Ozderbievas, frokostvert John Plowman, og hotelldirektør Jostein Sveen ønsker velkommen til frokost på Scandic Park Drammen neste onsdag.

Start dagen på Park

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen april 2016.

Neste onsdag innbyr Scandic Park Drammen til frokost. Scandic-kjeden arrangerer den nasjonale frokostdagen for andre år på rad.

Scandic Park Drammen er kjent for sin gode frokost. Tidligere var de i Rica-kjeden, som ble kjøpt opp av Scandic. Rica var også kjent for god frokost, og nå er det beste av to gode verdener slått sammen til kanskje enda bedre.

Frokostmøter

–Vi ønsker å sette fokus på hva en god frokost betyr. Selvsagt er maten viktig, men kanskje like viktig er det å spise sammen, gjøre frokosten til en arena for hyggelige møter, sier hotelldirektør Jostein Sveen.

–Derfor har vi invitert våre kunder og samarbeidspartnere til en hyggelig frokost denne onsdagen. Det samme gjør Scandic-hoteller over hele Norge, og derfor har vi kalt det Den nasjonale frokostdagen.

EKTE VARER: Omelett av ekte egg, ikke omelettmiks som mange storkjøkken bruker. Kvalitet og ekthet er nøkkelord for en frokost som har blitt kåret til Buskeruds beste fire år på rad.

Scandic Park Drammen har alltid hatt fokus på mat og særlig frokosten. De har ansatt egne frokostverter og – kokker, og hele betjeningen har fokuset på frokosten mens den står ute.

–Ikke minst direktøren, sier direktøren, som har for vane å bruke den første timen av arbeidsdagen i frokostsalen. Her rydder han bord, skjenker kaffe og passer på at bufféen alltid er velfylt. 

I tillegg til at maten skal smake godt, er også sunnhet i fokus. Det er mye frisk frukt, korn og små vitaminshots, og allergener er listet opp på veggen sånn at man kan se hva maten inneholder. 

Trives

Frokostverten John Plowman har jobbet ved flere utesteder og hoteller i byen. John kom til Drammen i 1980 fra England, og stortrives med byen og byens fotballag. Han stortrives også med jobben på Park, og har vært frokostvert her i 15 år.

–Herfra må de bære meg ut, sier John, som sprudler mellom bordene og snakker med gjestene som om de var gamle venner.

–Sånn skal det være her, sier Jostein Sveen. 

–Det er i tråd med tilbakemeldingene vi får fra gjestene våre; de føler seg hjemme her, får god mat og en god start på dagen.

SHOTS: Vitaminbomber i små glass – frukt- og grønnsaksshots som gir en kickstart på dagen.

Foregangsfrokost

Scandic Park Drammen har fått flere utmerkelser for frokosten sin, og har blitt kåret til Buskeruds beste hotellfrokost fire år på rad.

–Vi begynte med å ha fokus på frokosten for flere år siden, og det har blitt et varemerke. De andre hotellkjedene har begynt å ta etter, og det gjelder å ha fokus på trender og fornying sånn at vi hele tiden ligger i forkant, sier Jostein Sveen, som har vært hotelldirektør siden 2005.

Råvarene er viktige, og Sveen forteller at de blant annet bruker ekte egg i omeletten sin. Mange storkjøkken bruker ferdigblandet omelettmikstur, men på Park skal maten være ekte og sunn og så god som mulig.

En av frokostkokk Tamara Ozderbievas små overraskelser er shots bestående av presset frukt og grønnsaker, noe som er ekstra populært når byens idrettsarrangementer foregår.

–Vi har mye idrettsfolk boende her, eller som har møter her. Idrett og sunn mat hører sammen, sier Sveen.

Vise frem

Park hotell bruker den nasjonale frokostdagen til å vise frem hotellet sitt, og for å pleie gode kundeforhold.

–Scandic-kjeden er gode på markedsføring, og lager i stand mange stunts som å dele ut boller på jernbanestasjonen, eller sende oss ut med kaker på bedriftsbesøk, forteller Sveen.

–Park er godt kjent i Drammen, men vi vil vise at vi også følger med i tiden. Vi er så absolutt med i utviklingen i hotellbransjen, og det ser vi på tilbakemeldinger fra gjester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *