SKINN: Paulius Gesevicius fra Litauen åpner om få dager Solveien møbler på Strømsø. Her sitter han i en litauisk skinnstol.

Stilig fra Litauen

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2011.

Om få dager åpner en helt ny og annerledes møbelbutikk i de gamle lokalene til Kjøkkenfornyeren i Bjørnstjerne Bjørnsons gate.

Paulius Gesevicius fra Litauen er helt ny i Drammen. Det er Gesevicius senior som har sendt sønnen hit for å drive Solveien møbelbutikk. Senior har drevet møbelbutikken i Litauen i 20 år, og har fire showrooms rundt i hjemlandet pluss et i Riga i nabolandet Latvia.

SOLID: Det er brukt omtrent hele trestammen for å lage bordbeina. Ingen spiker i møblementet, bare beslag og trenagler.

– Min far har lenge hatt lyst til å utvide til Skandinavia, og vi har hørt at nordmenn er veldig rike, smiler Paulius Gesevicius.

Paulius er 23 år, og har tatt sin master i England i et helt annet fag enn møbler. Han har bodd de tre siste årene i London, og er nå på flyttefot til Norge og Drammen.

– Jeg har merket at jeg har møbler og design i blodet. Det er dette jeg liker og kan, sier han.

– Jeg har vokst opp med det, og jeg synes det er veldig spennende.

Solveien skal levere møbler til nordmenn som vil ha noe annerledes. De har avtaler med flere leverandører i Litauen, Italia, Frankrike og Spania, og spekteret er går fra italienske stilmøbler til litauiske grove og solide skinnsalonger. Prisvariasjonen er også stor, her får du en salong fra 5.000 kroner opp til et par hundre tusen. 

– Våre avtaler med møbelprodusentene er slik at vi kan skreddersy møbler etter kundens ønske. Vi kan til og med reise til fabrikkene sammen med kunden om det er ønskelig, sier Paulius.

Verken han eller faren har særlig kjennskap til det norske markedet, og vet ingenting om hvilke møbler som kan slå an her. 

– Derfor har jeg nå satt opp et showroom som en test, for å se om nordmenn liker det. Jeg skal også bruke litt tid på å reise rundt og se på andre butikker, sier han.

– Drammen virker som en interessant by, sier han, som nå er i markedet for en leilighet.

– Spesielt liker jeg elvebredden, og det at det er muligheter for å stå på ski her. 

VINTAGE: Paulius har kontakt med en leverandør som leverer ferdig oppussede vintage-møbler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *