JUBELSCENER: GodsetUnionen fikk nok å feire på første mai. Foto: Strømsgodset

Strømsgodset videre i cupen etter overlegen seier

Godset tok lærdom fra søndagen og satte sjansene i dagens tredje NM runde mot Kristiansund.

Tekst: Bendik Berntsen

Det er 20 grader. Det er første mai. I Drammens vårsol. Men først og fremst er det cupfeber i Norges femte største by.

Det er duket for 32-delsfinale på den prestisjefulle veien til Ullevaal.

Og det var Kristiansund som gjestet Gamle Gress – slik de også gjorde på søndag i Eliteserien. Den gang ble det en trøblete start for drammenserne. En straffe av den unødvendige typen førte til stillingen null én, og etter 40 minutter kom det andre målet. Men det var ikke noe en peptalk av den lovende Godset-treneren Jørgen Isnes (44) ikke kunne fikse. I hvert fall til en viss grad. I andre omgang konstruerte hjemmelaget i marineblått, om mulig, enda fler sjanser enn i første omgang til å endre på resultatet. Forskjellen var at sjansene nå ble til mål. Og da dommeren blåste i fløyta for aller siste gang var lagene like langt – 2-2 og to poeng på deling.

Det var et revansjelystent Godsetlag som entret kunstgressmatta i dag klokken fire.

Isnes’ utvalgte

Det er første gang siden første runde mot Molde at startoppstillingen ser annerledes ut mot et Eliteserielag. Mer eksakt så er det tre endringer fra forrige kampen. Westerlund og Therkelsen, som ble byttet inn på søndag, starter i dag. Det er henholdsvis venstrebacken Lógi og stortalentet Farji som får hvile beina. Mehnert skal også få prøve seg på fra start.

Strømsgodset (3-4-3):

Trener: Jørgen Isnes.

Hanssen, Sørmo, Boahene, Danso og Enersen er alle skadet.

Keeper: Per Kristian Bråtveit.

Forsvar: Jesper Taaje – Gustav Valsvik (kaptein) – Fredrik Dahl.

Midtbane: Lars-Cristopher Vilsvik – Herman Stengel – Kreshnik Krasniqi – Sivert Westerlund.

Angrep: Jonas Therkelsen – Marcus Mehnert – Ulland Andersen.

Benken: Frank Stople, Fredrik Ardraa, Andreas Heredia, Dadi Gaye, Lógi Tomasson, Samuel Silalahi og Elias Melkersen.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommeren Marius Lien blåser i gang den tredje runden i årets NM mellom Strømsgodset og Kristiansund på Marienlyst Stadion. Godset tar avsparket idet siste vers av “Gamle Gress” synges blant hjemmesupporterne.

1′: Godset er som vanlig uredde idet de går rett i angrep, og får også en corner. Men Stengel slår den til en forskjell rett i klypene på KBKs andrekeeper Mbaye.

6′: Nytt hjørnespark. Denne gangen fra motsatt side. Men ingen i blå drakt får hodet på ballen. Det har vært en relativt rolig start på kampen, ingen av lagene ønsker å slippe inn like mye mål som på søndag.

16′: Krasniqi, som ikke gjorde hans beste kamp forrige gang, sender av gårde en nydelig stikker som setter Mehnert alene mot keeper, men 26-åringen får ikke noe trøkk i avslutningen. Kampens første store sjanse går til Godset som har tatt mer og mer kontroll over kampen.

20′: Mehnert legger ballen til rett for Stengel som fyrer av like utenfor sekstenmeteren. Det er en enorm redning fra KBKs sisteskanse etter ballen får en ekkel baneforandring.

25′: Det er med god grunn at stadion roper “skyt” når mannen som ble kalt “den nye Ødegaard” viser hvorfor han ble kalt nettopp dét. Foreløpig årets vakreste mål blir det når Kraniqi hamrer løs fra nesten 30 meter – 1-0 til Strømsgodset.

34′: Den nyinnkjøpte venstrebacken Westerlund får nok en skade og må gå av. Inn kommer discjockeyen fra Island, Logi Tomasson. Kristiansund fortsetter å snuse på muligheten for utligning, dog finner de det vanskelig å komme inn på den siste tredjedelen som bevoktes godt av Isnes’ mannskap.

40′: Therkelsen har vært frisk i dag. Han dribler seg forbi én, så to, så tre og så fire motspillere før han blir presset hardt og snubler. 20-åringen klager over at han ikke får straffespark, og det blir akkurat nok til et gult kort.

40′: Mehnert sender Stengel alene gjennom, og 28-åringen gjør null tvil når han moser kula oppi vinkelen. 2-0 feires både foran og bak målet, der GodsetUnionen og hjemmelagets 12. mann er i ekstase. Men det er for tidlig å konkludere noe enda, det lærte KBK på søndag, som også skårte 2-0-målet i det 40. minutt.

45+1′: Men så blir det jo tre da. Lógi får fyre av med sitt gode venstrebein fra innenfor boksen. Slik blir det mål av – 3-0. Det er Therkelsen som står for den målgivende pasningen.

45+2′: Lien blåser til pause, der Isnes ikke trenger å gi en like hard peptalk som i helgens kamp. Snarere tvert om.

45′: Laget som kun har nådd runde fire i NM to ganger tar avsparket idet de skal opphente et vrient 3-0-resultat. Vilsvik hadde ikke helt dagen i første omgang og byttes ut til fordel for Gaye. Bortelaget gjør imidlertid ingen bytter.

52′: Laget i hvitt åpner best, og har fått tre relativt store sjanser til å begynne snuoperasjonen, men det blir ingen uttelling.

55′: Ulland får avslutte to ganger, det første skuddet reddes godt av Mbaye og den andre muligheten på hodet går over mål. Hjemmelaget melder seg på i kampen igjen etter en passiv start.

59: Skiri tar grep: Igor; Bakeng-Rogne og Aasbak byttes inn for henholdsvis Jarl, Alte og Rakneberg.

61′: Gult kort til Gueye etter en for tøff duell med Godsets kaptein, Valsvik.

65′: Det blir farlig når Lógi finner Mehnert som breisider den like utenfor stolperota fra 20 meter.

66′: Gueye byttes ut med KBKs nummer ni Mikaelsson. Valsvik fikk en trøkk og byttes ut med Farji som skal prøve seg på høyre vingback, og 18-åringen Heredia kommer inn for Krasniqi.

73′: Wiik gjør sin debut da han byttes inn med Isaksen for bortelaget.

82′: KBK sliter med å få til noe og Godset får styre skuta. Mehnert tar kula og finter seg til en avslutningsmulighet innenfor boksen. Og muligheten blir godt brukt idet han skrur den i lengste – 4-0.

83′: 17-åringen Fredrik Ardraa byttes inn for Dahl.

88′: Er det tidenes største dobbeltsjanse da? Daddys Boy header ballen i Bråtveit som gir retur på bare noen centimeters hold. Men Daddys Boy presterer å klinke ballen i tverrliggeren og over. Har du sett.

90+4′: Taaje holder på å heade inn dagens femte Godset-skåring, men Mbaye går ut i full strekk og får vippet den ut før dommeren blåser i fløyta for siste gang. Godset har rodd seieren komfortabelt i land, og er med det videre på veien til Ullevaal.

Tre utmerkelser

Unggutten Jonas Therkelsen (20) var farlig i dag. Uten noe hint av frykt yppet han med KBK-forsvaret gang på gang, og fikk også en målgivende pasning for det gode arbeidet. Et stort talent.

Den sentrale midtbanespilleren Kreshnik Krasniqi (23) viste igjen hva som bor i han. Denne gangen i form av en drømmeskåring fra nesten 30 meter idet han begynner å finne formen.

Godsets Paul Scholes, Herman Stengel (28), leverte varene nok en gang mot KBK. Med gode taklinger og presise, truende pasninger var han én å stole på i midten av banen. I tillegg noterte han seg for enda et mål denne sesongen, og ble fortjent dagens SIF-gutt.