Styrketrening og sosial møteplass- en suksessoppskrift!

Tekst og foto: Janne Hafskjold, Drammen idrettsråd

Personer over 60+ år har enormt å vinne på å bli mer fysisk aktive. Denne aldersgruppen, som ofte står overfor ulike helseutfordringer, kan se betydelige forbedringer i livskvalitet og selvstendighet gjennom regelmessig fysisk aktivitet. Det er et tydelig signal om at det aldri er for sent å starte.

Idrettslag i Drammen har etablert Aktiv senior/60+ som en del av den systematiske samfunnsmodellen «Aktive Lokalsamfunn»

Drammen idrettsråd i samarbeid med Pensjonistforbundet Buskerud og idrettslag gjennomfører nå prosjektet Aktiv senior/60+ på andre året.

Oppskriften er enkel; Aktivitet, styrketrening og sosial møteplass med kaffe og vaffel.

Onsdag 15 mai gjennomførte Åssiden IF i samarbeid med Drammen Tennisklubb nok en styrketrening med Aktiv Senior/60+ i tennishallen. Først 40 minutter med dampende styrketrening, før de gikk løs på  en halvtimes økt med tennis, i regi av instruktører fra Drammen Tennisklubb.  Dette var stor stas.

Bjørn Vidar Lie, senior og aktiv deltager av tilbudet sier:
-Jeg går mye tur i marka. Styrketrening blir det lite av, så derfor var det midt i blinken å få tilbud om styrketrening en gang i uka! En koselig gjeng samles nå hver onsdag under dyktig ledelse av Anniken Braaten. Etter trening får vi tilbud om kaffe og frukt! Et ypperlig tilbud!

Anniken Bråten, instruktør av tilbudet kan fortelle at klubben har kontakt med lokal pensjonistforening for samarbeid og rekruttering. Hun er fornøyd med at det er ganske likt fordelt mellom kvinner og menn. Hver uke møter en glad gjeng på rundt 20 stykker som uttrykker stor takknemlighet for et lavterskeltilbud med både trening og sosial møteplass. Nå som prosjektet begynner å stabilisere seg ønsker hun å jobbe for å nå ut til flere seniorer i lokalmiljøet.

Anniken Braaten har en master i treningsfysiologi, med fokus på hvordan kroppen påvirkes av fysisk aktivitet. I tillegg har hun ettårig utdannelse i praktisk pedagogisk som tilsier at hun er lektor i kroppsøving. Hun er nå ansatt i Åssiden IF som aktivitets- og samfunnsutvikler.

Odd Nilsen, som benytter tilbudet, er klar i sin tale:
-Jeg meldte meg på Aktive Seniorer via en Facebook annonse. Det er basis styrketrening som jeg er veldig fornøyd med, og som i tillegg gir engasjement til å gjennomføre trening på egenhånd. Det er også sosialt og hyggelig, samtidig som det gir mer bevegelighet og styrke for kroppen under kyndig ledelse. Jeg håper at tilbudet fortsetter!

Det er helse i hver svettedråpe og bidrar til å styrke Drammensidrettens målsetting om livslang idrett og aktivitetsglede!

 

4 kommentarer

  1. Høres jo fantastisk ut. Kommer en tue til høsten. Har litt mye og gjøre akkurat nå. Men jeg takker for deres tilbud for jeg føler att jeg trenger og komme mer i form. Er 79 til sommeren og er kansje for gammel til og være med dere.
    Takk for praten og lykke til videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *