Illustrasjonsbilde fra Pixabay

Supermamma VS Antisupermamma

Hvor stor forskjell er det egentlig på Supermamma og Antisupermamma? Vi laget en hverdagslig sammenligning. Se hvem du synes ligner deg mest!

Runde 1… GO!

07 00: Supermamma vekker barna med nystekte speltrundstykker, hjemmelaget syltetøy (uten sukker) og melk. Barna spiser en lang frokost før de går i barnehagen. Supermamma har laget klar matpakke dagen før: Grove brødskiver i hjerteform med kalkunpålegg og agurk, eggebåter og druer. Supermamma har sjekket værmeldingen og leverer barna i korrekt antrekk for dagen.

07 45: Antisupermamma våkner med et skrik. Vi har forsovet oss! Men barna er allerede oppe og ser på TV. Antisupermamma smører matpakker i en fei, to brødskiver med gulost til hver. Frokost blir spist i bilen på vei til barnehagen.

Runde 2!

16 00: Supermamma henter i barnehagen. Barna forteller om dagen sin på vei hjem. Supermamma lytter og stiller oppfølgingsspørsmål. Middag har hun laget kvelden i forveien – laksefileter med grønnsaker og rømmesaus. Supermamma ser oppmerksomt på barne-TV med barna, så barna ikke skal være usikre på noe.

16 30: Antisupermamma hauser inn i barnehagen. Personalet etterlyser regntøy. Antisupermamma husker nå at hun vasket regntøyet i går, og at det fremdeles ligger i vaskemaskinen. På vei hjem er hun livredd for at en av barna skal sovne i bilen. Da blir det sutring resten av kvelden, og umulig å legge dem i normal tid. Minstemann holder på å duppe av. Antisupermamma simulerer at hun ser en heks på veien. Begge barna blir vettskremte. Antisupermamma må kjøre inn i en busslomme og roe dem ned. Når de kommer hjem, lager hun fiskepinner mens barna ser på TV.

Runde 3 og finale!

19 00: Supermamma leser og synger for barnet. Etterpå går supermamma inn og ut av rommet flere ganger og gir en ekstra kos, uten å bli irritert eller heve stemmen. Når barna har sovnet, fyller hun en stor flaske vann og trener på tredemøllen foran tv-en. Så smører hun matpakker og forbereder middag til neste dag.

19 00: Antisupermamma leser bok for barna. Hun hopper over enkelte avsnitt, og later som om boken er kortere enn den er. Når barna maser om ekstra nattakoser, renner det over for antisupermamma. Hun sier at hun er sliten og trenger alenetid. Barna lurer på hvorfor hun vil være alene og ikke sammen med dem. Antisupermamma får dårlig samvittighet, gråter en skvett og gir barna nok en kos. Når det endelig er stille tenker hun at hun burde ha trent. I stedet synker hun sammen foran TV-en med et glass vin og en pose smågodt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *