Foto: @Nipeninge

Svak oktober, tøff vinter i møte og frisk satsning på sommerruter

Widerøe’s Flyveselskap fraktet 303.000 passasjerer i oktober. Dette er en økning på 2 % fra samme måned i 2021. Antall passasjerer er likevel lavere enn planlagt og dette gir utslag i fyllingsgraden. Høye drivstoffpriser, lav kronekurs, generell økt inflasjon og økte rentekostnader gjør at Widerøe fortsatt forventer et tøft marked gjennom vinteren.

Drivstoffprisen og den svake kronen gir store kostandsutfordringer og er krevende for bransjen. Widerøe har sikret 60 prosent av drivstofforbruket de neste 12 månedene. Flyveselskapet har redusert produksjonen gjennom de mest krevende vintermånedene for å møte en forventet redusert etterspørsel gjennom vinteren.

Utfordring med leveranser

På lik linje med en rekke andre bedrifter opplever Widerøe’s Flyveselskap store utfordringer med leveranser av reservedeler. Dette gir for dårlig regularitet på enkeltdager og øker nedetid på fly som er til ettersyn eller reparasjon. Selskapet jobber tett med våre deleleverandører for å korte ned leveringstiden og sikre en stabil leveranse fremover.

– Oktober ble noe svakere enn planlagt. Markedet preges av mangel på forutsigbarhet, selv om bookingmønsteret begynner å nærme seg en normalsituasjon. Denne vinteren kommer til å bli krevende, og vi har tatt de grepene som er nødvendig for å møte dette, sier konsernsjef i Widerøe, Stein Nilsen.
-Vi forventer en bedring frem mot sommeren og sommerprogrammet vil reflektere dette.

Reiselysten er imidlertid langt fra borte og Widerøe’s Flyveselskap planlegger for nok en sterk sommer. Selskapet øker derfor kapasiteten på en rekke ruter fra våren. I tillegg starter Widerøe fire nye direkte utenlandsruter fra Bergen. På denne måten styrkes satsingen i Bergen, og gir flere reisemuligheter for alle som bruker Bergen som knutepunkt.

De nye utenlandsrutene er:

– Bergen til Liverpool – oppstart 31. mars, flys mandager og fredager

– Bergen til Hamburg – oppstart 30. mars, flys torsdag, lørdag og søndag.
*Fra mai – også flygninger på tirsdager

– Bergen til Dublin – oppstart 27. april, flys torsdag og søndag.

– Bergen til München – oppstart 28. april, flys mandag og fredag

Den allerede etablerte ruten til Billund økes fra to ganger i uken til daglig fra og med slutten av mars. Alle rutene vil ha gode forbindelser til Widerøes øvrige rutenettverk.

– Vi er utrolig fornøyde med å få disse rutene inn på kartet og her skal det være noe for enhver smak, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug. Liverpool-ruten har vært etterlengtet, og vi kan nå glede alle Liverpool-fans med at den endelig er på plass igjen. Supportere er viktig i gode og onde dager, og nå er det viktigere enn noen gang at norske supportere stiller i Liverpool for å heie laget fremover, avslutter Skaug.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *