Unn deg noen gode vafler til lunsj på selve vaffeldagen. Foto: Melk.no

Ta med grove vafler i matpakken på mandag

På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.

Noen har kanskje allerede startet påskeferien, mens andre har noen få dager igjen før de kan senke skuldrene for en kort periode. Uansett er mandag 25. mars en god anledning til å kickstarte påskeuken med selve vaffeldagen.

Vafler er noe som ligger nordmenns hjerte nært. Faktisk spiser hele 35 prosent av nordmenn vafler en gang i måneden eller oftere, viste en undersøkelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter gjort i 2023.

Mange forbinder vafler som noe søtt som gjerne spises med syltetøy, rømme og brunost. Men vafler kan også tilberedes som en sunn lunsj, samtidig som at de er ideelle å ta med som niste på påsketuren. Sløyf sukkeret og velg et grovere mel, som sammalt hvetemel eller havregryn, og du har allerede en mye mer næringsrik vaffel.

Grove vafler laget på melk, egg, sammalt mel og havregryn bidrar med flere viktige næringsstoffer som jod, kalsium, B-vitaminer, proteiner, jern og fiber.

Du kan også bruke anledningen til å bruke opp produkter du har i kjøleskapet.

– Det beste med vafler er at de er så enkle å tilberede, og at det alltid er hygge knyttet til det å steke og servere vafler. Et godt tips er å bruke rømme, syrnet melk eller revet brunost i røren for en ekstra god smak. Har du rester av melk eller andre meieriprodukter er også det fint å bruke i en vaffelrøre, og på den måten bidrar du til å redusere matsvinn, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Melk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *