Tannlegen Gro Enger Bratland (53) fra Solbergelva er blodfan av MGP. Foto: Frode Winther Nylehn-Johansen

Tannlege biter negler før MGP-finalen

Den store finalen av Melodi Grand Prix gjennomføres som i fjor i Trondheim Spektrum. Alle 9.000 plasser er solgt og spenningen er høy når Eurovision-vignetten spilles klokken 19.50 i kveld.

Tekst: Frode Winther Nylehn-Johansen

Nivået på sangene har ikke vært bedre, mener ekspertene. Vårt lokale håp Jone fortalte i går at han hadde kjøpt bobil og kjørt hele veien opp. Han ville hilse på folk og hva er da bedre? spør Jone i et intervju med NRK.

Blodfan siden 80-tallet

Tannlege Gro Enger Bratland (53) fra Solbergelva er Eurovision blodfan. Og skal for en gangs skyld ta tempen på de ni melodiene som stiller til start i dag. Vi måtte spørre om hvordan hun fattet interesse for MGP og Eurovision?

– Jeg husker at vi tok opp melodiene på kassett på 80-tallet. Den gang var det jo samsending med radio og enormt lite å se på TV! Da vi kom til 90-tallet var det veldig mange dårlige sanger, husker jeg, sier Gro.

-På begynnelsen av 2000-tallet fikk jeg barn selv og den eldste likte ikke barne-tv. Men så satte jeg på et opptak av Melodifestivalen i Sverige, og da kom hun løpende og satte seg ned. Dette var kjempegøy, synes hun.

Hele familien

-I 2009 klarte jeg å dra med meg en venninne på generalprøven av MGP og så Aleksander Rybak. Etter det har jeg vært blodfan av de store.

Gro forteller at hele familien har sine meninger angående MGP, så går praten livlig rundt middagsbordet om hvem og hva når det gjelder International Eurovision, MGP, Svensk Melodifestival og selvfølgelig Adresse Liverpool som kommer.

Det året det ikke ble noe av ESC kom det en film rett fra Hollywood med navnet «Eurovision Song Contest The Saga”.

– Den har jeg sett mange ganger. Skulle tro det var timet med pandemien. Netflix fikk nok noen ekstra abonnenter der, smiler Gro.

EBU sender Eurovision til alle land som betaler for det. I fjor gikk sendingen, ifølge programlederne, ut til 53 land, inkludert Australia som er med i konkurransen og USA som også fattet interesse.

Her er Gros terningkast og notater før den norske finalen i kveld

Gro Enger Bratland har fått med seg alle melodiene til den norske finalen i kveld. Her er hennes dom – er du enig?

Jone “Ekko inni Meg”. Ikke for at han er lokal, men sangen er prima og jeg digger denne jenta som nesten jodler, og jeg liker ham. Han må sprites opp litt, ikke bare stå der og vente på sangen. Litt mer utstråling. Kan vinne! Min favoritt.

Eline Thorp “Not Meant to Be”. Begynte veldig bra, men der snakker vi null i utstråling. Jeg synes synd på jenta. Hun så vettskremt ut.

Skrellex “Love Again”. Dette er lavmål, nærmest eurotrash

 

Ulrikke Brandstorp “Honestly”. Hun hadde fortjent å delta med en skikkelig bra sang, men den sangen er bare gjesp. Sørgelig nok: Hun kan “selge sand i Sahara”, så  jeg tror hun vinner.

Umami Tsunami “Geronimo”. Tror denne kan være en “dark horse”. Det kommer an på den som ser og alder, men jeg vil nok tro at godt voksne damer liker dette.

Atle Pettersen “Masterpiece”. Uff, Atle, du kan bedre! Stå i åpen skjorte og synge en sang om datteren sin… Han kan akkurat som Ulrikke, kan selge vann i Sahara.

Swing´it “Prohibition”. Tragisk, kan ikke si noe mer!

Elsie Bay “Love you in a dream”. Hun vil nok slå an hos juryen, men havner langt nede på listen hos seerne.

Alessandra “Queen of Kings”. Heterofile menn i sofaen vil stemme, men låta når ikke hele veien hjem hos meg. Jeg vet hun har blitt populær nede i Europa. Det kan være henne vi sender til den internasjonale finalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *