Foto: Pixabay

Tap av bekymringsmeldinger til Barnevernet – status

Det ble nylig avdekket en svakhet i integrasjonen mellom Familia, Vismas fagsystem for barnevernet, og Nasjonal portal for bekymringsmelding. Svakheten har medført at varslere ikke har fått beskjed i tilfeller der meldinger sendt gjennom portalen av ukjent årsak ikke er blitt registrert i Familia.

Feilen i Familia ble raskt rettet, og en oppgradering av programvaren ble sendt ut til alle kommuner 31.mai. Visma har de siste dagene arbeidet tett med kommuner og nasjonale myndigheter for å kartlegge omfanget av tapte bekymringsmeldinger. Vi har i tillegg bistått kommuner som har uttrykt behov for assistanse i arbeidet med å implementere programvareoppdateringen.

Familia er lokalt installert hos kommunene, så det har vært nødvendig med et tett samarbeid for å få avdekket omfanget av tapte meldinger. Visma understreker at den følgende oversikten er basert på foreløpige tall:

Omfang basert på foreløpig kartlegging:

Antall kommuner som benytter løsningene (Familia med integrasjon mot Nasjonal portal for bekymringsmelding) 242*
Antall kommuner som har meldt avvik (har tapt bekymringsmelding) 23
Antall kommuner bekreftet uten avvik (ingen bekymringsmeldinger tapt) 168
Antall kommuner ennå ikke besvart 51
Totalt antall meldinger registrert tapt 67

*Nedjustert fra tidligere oppgitt antall på 244 kommuner.

Hvordan sikrer vi at dette ikke skjer igjen?

Det viktigste er å sikre at alle kommuner installerer feilrettingen for Familia, og her har 220 kommuner rapportert til Visma at dette er gjennomført. Visma fortsetter arbeidet med å sikre at samtlige kommuner oppdaterer så raskt som mulig, inkludert å stille våre ressurser til rådighet for de som ønsker det. Visma vil igjen beklage sterkt situasjonen som har oppstått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *