Per Asle Rustad har etterforsket Therese-saken siden 1988. Foto: Pia Sonstrod.

Therese-saken: -Politiet tok feil

Norges mest kjente forsvinningssak nærmer seg et svar, mener krimjournalist Per Asle Rustad, som har brukt en mannsalder på å finne Therese.

“Hvem tok Therese?” lanseres 7. november.

Per Asle Rustad har viet enormt med tid til å finne ut hva som skjedde i 1988, da ni år gamle Therese Johannessen fra Fjell i Drammen ble borte.

-To menn spesielt interessante

Ved å granske avhør, intervjue vitner, to reiser til Pakistan og et tett samarbeid med både politi og Thereses familie, har Rustad funnet at politiet tok feil på flere punkter. Om når Therese ble borte, om vitnenes troverdighet og flere andre viktige spor.

-To menn og deres forklaringer peker seg ut som særlig interessante, sier Rustad.

-Kronvitnenes historier stemmer ikke

-Hovedårsaken til at Therese-saken er uløst, er at politiet aldri klarte å slå fast tid og sted for da Therese forsvant. I boken avdekker jeg hvor Therese befant seg da hun ble tatt, og når det skjedde. Jeg presenterer en ny tidslinje som åpner helt nye muligheter for et svar. Jeg har blant annet funnet ut at politiets viktigste vitners historier viser seg å ikke stemme. Dermed bortfaller to av hovedsporene som politiet mente var løsningen, forteller Rustad.

Nærmere et svar

Politiet har gjenopptatt etterforskningen flere ganger, uten å finne konkrete spor etter den som tok Therese. Per Asle Rustad jobbet som reporter i lokalavisa Fremtiden da Therese forsvant, og har siden fulgt saken tett.

-Per Asle Rustad har siden 1988 jobbet utrettelig med å finne ut hva som skjedde med ni år gamle Therese. Det han har funnet, setter hele saken i et nytt lys. Rustads funn kan forhåpentligvis bidra til at vi kan komme nærmere et svar. Vi er svært stolte av å gi ut denne boka, sier redaksjonssjef for sakprosa i Bonnier Norsk Forlag, Andreas Hatlevik.

Om forfatteren:

Per Asle Rustad (1962) var krimreporter i TV2 Nyhetene fra 1992 til 2002. Fra 2002 til 2010 jobbet han som programleder for krimprogrammer i TV Norge. Han har siden vært frilanser med true crime som spesialfelt, og står bak flere dokumentarserier på TV, artikler og bøker. Rustad har dekket de fleste store krimsakene her i landet de siste 30 årene.

«Hvem tok Therese?» av Per Asle Rustad lanseres den 7. november.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *